Tu vismaz pusstundu velti cītīgai matu lokošanai vai arī nakti es pavadījusi, cenšoties rast pozu, kurā būtu ērti gulēt ar uztītajiem ruļļiem, taču, neraugoties uz visām pūlēm, lokas noplok jau pirmajās minūtēs, dodoties ārpus mājas. Ja šī situācija tev ir pazīstama un loku noturību neglābj pat stiprākās fiksācijas matu laka, iepazīsties ar "Good housekeeping" ekspertu apkopotajiem ieteikumiem matu veidošanai.

Protams, pirms ķerties pie matu lokošanas, jāatceras, ka, ja tie no dabas ir taisni, frizūra nebūs tik noturīga, taču, ņemot vērā pāris viltību, efektu iespējams ievērojami uzlabot.

Kad matus labāk lokot – uzreiz pēc mazgāšanas vai nākamajā dienā?

Lai lokas būtu noturīgākas, veido tās dienu pēc mazgāšanas vai vismaz nākamajā rītā. Tad visā matu garumā būs vienmērīgi izdalījušās matu dabiskās eļļas un tie nebūs tik slideni. Tāpat ieteicams pirms matu lokošanas, tos mazgājot, nelietot kondicionieri, kas matus padara smagākus un cirtas – mazāk noturīgas.

Kādus līdzekļus izmantot?

Lai padarītu matus kuplākus, mazgā tos ar attiecīgu šampūnu, kā arī pirms matu lokošanas ieklāj tajos apjomu piešķirošu līdzekli. Ja vēlies mazāk kaitēt matiem un iegūt noturīgāku frizūru, tin ruļļus. Lokas izveidosies krietni izteiktākas, kā arī matiem tiks kaitēts krietni mazāk nekā veidojot tos ar lokšķērēm, konusu vai taisnotāju.

Kad frizūra ir ieveidota, nofiksē to ar nelielu lakas daudzumu. Ja pūtīsi to pārmērīgi, mati saķeps, zaudēs kuplumu un lokas ātri vien iztaisnosies. Pēc tam ļauj lakai nožūt, matus neaiztiekot.

Ko iesākt pēc tam?

Kad lokas izveidotas, frizūra nofiksēta un laka nožuvusi, nekādā gadījumā lieki neaiztiec matus. Nebužini tos, nevirpini un centies pēc iespējas mazāk pieskarties frizūrai kopumā!

Gadījumā, ja arī šie padomi nekādi nav līdzējuši un mati neglābjami zaudē formu, atceries, ka liela nozīme ir to garumam – jo lielāks tas būs, jo mati būs smagāki un ātrāk iztaisnosies. Tāpat veidošanai krietni vieglāk pakļaujas balināti mati, savukārt, ja esi veselīgu un teju nekrāsotu matu īpašniece, rēķinies, ka par frizūru varēsi priecāties īsāku laiku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!