Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 29. oktobrī, aizvadot Rīgas modes nedēļas ceturto dienu, pasākuma viesu un modes entuziastu vērtējumam piedāvātas pašmāju zīmolu "Anna Led" un "Nolo", kā arī Igaunijas zīmola "Ivo Nikkolo" un Uzbekistānas zīmola "Zulfiya Sulton" jaunākās pavasara/vasaras kolekcijas.

Zīmola "Anna Led" jauno kolekciju "Here" raksturo sievišķība un elegance, tā ir miera un pārdomu pilna.

Kolekcijā īpaši akcentētas tiek faktūras, krāsas un silueti. Iedvesmojoties no jūgendstila tēmas, dizainere izmantojusi printētu zīdu ar ēku arhitektūras elementiem, ko papildinājusi ar volāniem, mežģīnēm un lina auduma detaļām. Kolekcijai sportisko šiku piešķir daudzveidīgo toņu intensitāte.

Domājot par gaidāmo vasaru, Latvijas modes zīmols "Nolo" aicina kaut uz pusstundu kļūt par veģetāriešiem, lai baudītu košo pavasara – vasaras ēdienkarti. Kolekcijā dominē dizaineres veidotās dārzeņu apdrukas, un tā vienlaikus ir gan gaiša un rotaļīga, gan robusta.

Zīmols "Ivo Nikkolo" pārstāv modernās klasikas pieeju inteliģentam dizainam. Zīmolu raksturo minimālisms un īpaša uzmanība akcentiem. 2016. gada pavasara/vasaras kolekcija radīta, iedvesmojoties no Japānas kultūras un 70. gadu dzīvesstila. Kolekcijā jūtams seno tradīciju un mūsdienu tehnoloģiju apvienojums, un tajā iekļauts plašs siluetu klāsts.

"Zulfiya Sulton" ir zīmols, kas radies 2007. gadā Uzbekistānā. Ekskluzīvo un unikālo haute-couture kolekciju filozofija ir apvienot austrumu stilam raksturīgo eleganci ar rietumnieku komfortu un sarežģītajiem piegriezumiem piešķirt neierastus dizaina risinājumus.

Jaunajā kolekcijā dominē pasteļkrāsas un sulīgi augļu toņi. Kolekcija sastāv no platām biksēm, asimetriska silueta svārkiem, kas veidoti austrumu tepiķu rakstā, un tērpiem fuksijas un tirkīza toņos.

Modes nedēļa norisināsies līdz 31. oktobrim, tās ietvaros tiekot prezentētām gan vadošo pašmāju, gan ārvalstu dizaineru un arī uzlecošo debitantu skatēm, kā arī notiekot tematiskiem pasākumiem, kas ļaus svinēt modes ienākšanu pilsētā, pasākumam kļūstot par grandiozāko modes notikumu Baltijā.

Plašāk ar pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!