Foto: Publicitātes foto
Modes industrijā sevi pieteicis jauns pašmāju apģērbu zīmols sievietēm, ko radījusi dizainere Kristīne Plaude – "Plaude Apparel". Tā tērpus raksturo nēsāšanas ērtums, mūsdienīgs siluets un tīras piegriezuma līnijas, informē zīmola pārstāvji.

"Plaude Apparel" kolekciju iedvesma ir steidzīgā sieviete. Viņas personību neierobežo strikti piegriezti tērpi, kā arī viņa novērtē sava ķermeņa labsajūtu, ko sniedz apģērba pieskāriens un tā valkāšanas ērtums. Pārstāvji vēstī, ka viņi vēlas izcelt sievišķību ērtā un praktiskā apģērbā, tāpēc meklē tērpiem tīras piegriezuma līnijas, akcentējot siluetu ar konstrukciju - vienlaikus, cik iespējams, atsakoties no liekām aizdares detaļām, izceļot auduma tekstūras īpašības.

Zīmola mērķis ir samazināt nevajadzīgu apģērbu pārprodukciju un iegādi, radot minimālu un funkcionālu garderobi sievietei. Domājot par garderobes ilgtspēju un aktīvo dienas ritmu, tērpi ir kombinējami savā starpā, piemērojoties dažādām ikdienas situācijām.

Kristīne Plaude stāsta: "Manuprāt, klaja sekošana modei nav aktuāla. Būtiskāk ir nodrošināt ērtas sajūtas un izcelt sievietes individualitāti, kas ir modernas sievietes ikdienas vizītkarte. Vēlētos vilkt paralēles ar interjera veidošanu. Radot interjeru, es atainoju cilvēka iekšējo pasauli telpā, bet, veidojot tērpu, izceļu sievietes sajūtas. Atspoguļoju emocijas apģērbā – labsajūtu un sievišķību. Tādu sievišķību, kas nepazūd ikdienas steigā un pienākumos, vienlaicīgi sniedzot ērtību."

Īpašu vietu kolekcijās ieņem džinsa audums. Tās nav tradicionālās džinsa bikses, bet kleitas, mēteļi, svārki un T-krekli, kas atklāj džinsa daudzpusību. Kā atzīst Kristīne: "Jau kopš studiju gadiem manā garderobē dažādos apģērbos ir dominējis džinsa audums. Izjūtot un sadzīvojot ar šī, it kā neelastīgā, tradicionāli stīvā auduma dabu, vēlos parādīt tā daudzpusību. Džinss ir unikāls audums. Tas ir ilgtspējīgs - valkājot mainās, un džinsa auduma tērps iegūst arvien jaunas nianses. Kā arī džinss ir vienmēr aktuāls un mūsu laika apstākļiem piemērojams ikkatrā sezonā."

"PlaudeApparel" ir izveidots 2018 gadā. Tērpus Rīgā darina pieredzējusi modelētāju un šuvēju komanda. Kristīne Plaude ir ieguvusi maģistra grādu Mākslas Akadēmijas Vides mākslas apakšnozarē, un ilgstoši strādājusi ar interjera dizainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!