Fotogrāfiju iemūžināšana ir viens no veidiem, kā tradīciju pārnest citā paaudzē un to ļoti labi apzinās ukraiņu radošā apvienība "Treti Pivni" (Майстерня Треті Півні), kas ar saviem tradicionālajiem kroņiem un krāšņajām fotogrāfijām priecē pasauli.

Radošā apvienība izveidojusi vairāku fotogrāfiju sēriju, kurā sievietes un bērni bildēs redzami ar grezniem kroņiem. Komandā ietilpst vairāki fotogrāfi, stilisti, meikapa mākslinieki, kuri labprāt vēlas dalīties savas kultūras mantojumā ar pārējo pasauli un parādīt, cik tā ir bagāta un skaista, vēsta "Mymodernmet".

Ziedoši kroņi, kuri fotogrāfijās redzami rotājam modeļu galvas, tradicionāli ir paredzēti meitenēm un jaunām sievietēm, kuras vēl nav iestūrējušas laulības ostā, lai atspoguļotu viņu maigumu un to, ka viņas ir potenciālās mātes jeb reiz būs gatavas ģimenes dzīvei.

Pirms kristietības popularizēšanās greznās galvas rotas bija paredzētas vēl kādam nolūkam – lai pasargātu nevainīgas meitenes no ļaunajiem gariem. Pēc 2014. gada notikumiem ukraiņiem ir audzis lepnums pār savu zemi, vēl jo vairāk, ja tas saista modi.

Ziedoši kroņi dažkārt tiek nēsāti arī ikdienā. Ziedi galvas rotās var būt svaigi plūkti, papīra vai no kāda cita materiāla, kas piestiprināti pie kroņa pamatnes. Tiesa, šī greznā elegance vairāk gan saistīta ar kāzām un tradicionāliem svētkiem, kā arī festivāliem.

Vairāk radošās apvienības darbiņus vari apskatīt viņu sociālajos profilos šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!