Foto: Shutterstock
Ja tu sen es vēlējusies nokrāsot matus oriģinālā krāsā, tad šī metode ir paredzēta tieši tev. Arī tad, ja matus nekad iepriekš neesi krāsojusi, šis ir labs veids, kā ieviest vairāk košuma un prieka tavā dzīvē, turklāt nebūs vajadzības doties pie friziera, lai to izdarītu. Tu visu varēsi paveikt pati!

Portāls "Cosmo" tev piedāvā paeksperimentēt ar saviem matiem. Ar savu jauno izskatu tev būs iespēja uzmirdzēt ballītē vai padarīt priecīgāku ikdienu.

Krāsošanai noteikti izmanto cimdus, lai nenokrāsotu rokas. Ja tu esi blondīne, tad viss, kas tev vajadzīgs, ir krāsainais kreppapīrs, kas parasti nopērkams ruļļos, ūdens, bļoda un šķēres.

Nogriez no vēlamās krāsas kreppapīra septiņu līdz astoņu centimetru platu loksni, ieliec bļodā un uzlej karstu ūdeni. Kad ūdens bļodā kļūs pietiekami košs, izspied no papīra ūdeni un izmet to laukā, bet matus iemērc bļodā ar ūdeni. Pēc 15 minūtēm mati iegūs piesātinātu un košu krāsu. Skaties video un iedvesmojies!

Ja tu esi brunete, visam minētajam papildus jāizmanto folija. Kad tu samitrināsi matus krāsainajā ūdenī, ietin šķipsnas folijā un atstāj uz pusstundu. Ja mati ir pavisam tumši, ietin tos vispirms kreppapīrā, tad saslapini ar maksimāli siltu ūdeni un ietin folijā. Krāsošanas metodes ir vairākas - atkarībā no tavu matu tumšuma pakāpes un, protams, vēlmēm, tāpēc ieskaties video pamācībā.

Cik ilgi noturēsies krāsa? Tas atkarīgs no tā, cik koša izdosies krāsa un cik biežu tu ikdienā mazgā matus, taču krāsa matos var noturēties no trim dienām līdz pat nedēļai. Izmēģini un eksperimentē!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!