Modes pasaulei var attiecināt teicienu: "Noteikumi ir radīti, lai tos pārkāptu!" Piemēram, atsakoties saskaņot somiņu ar kurpēm vai pasākumos ierasties augstpapēžu kurpēs. Modes nozarei attīstoties, daudzi noteikumi ir novecojuši un vairs nešķiet aktuāli. Tāpēc, iedvesmojoties no "Vogue", "Viņa" aplūko vairākas prasības, kas mūsdienīgai sievietei būtu jāatstāj pagātē, neļaujot diktēt noteikumus, kā būtu jāģērbjas.

Somai un apaviem vienmēr jābūt saskaņotiem

View this post on Instagram

A post shared by Gizele Oliveira (@giizeleoliveira) on Feb 16, 2019 at 9:13am PST

Noteikums, kas paredz, ka tavai somiņai jāsaskan ar kurpēm, ir novecojis un savu aktualitāti zaudē arvien vairāk. 20. gadsimta 50. gados un arī vēlāk šī tendence – iegādāties somu un apavus komplektā, bija ierasta parādība sieviešu vidū, taču ne 21. gadsimtā, kad mode iedvesmojas no pagātnes, tomēr tajā pašā laikā rada jaunas inovācijas un prasības. Saprotams, ka saskaņot šos abus garderobes elementus joprojām ir pietiekami ierasta lieta, piemēram, izvēloties košu bikškostīmu, kam pieskaņotas ādas krāsas augstpapēžu laiviņas un tāda paša toņa mazā somiņa, taču šo noteikumi ir pietiekami interesanti pārkāpt, atklājot jaunus stila apvāršņus.

View this post on Instagram

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on Apr 6, 2019 at 12:34pm PDT

Varianti, kā izvēlēties savstarpēji dažādu materiālu, krāsu un faktūras somu un apavus, ir pietiekami daudz, lai katra sieviete atrastu sev tīkamāko. Tomēr viens noteikums ir jāievēro, – lai gan abi elementi ir gluži kā no "citas operas", tiem ir jāspēj veidot vienota noskaņa un jāiekļaujas tavā koptēlā. Tas var būt pietiekami sarežģīti, tāpēc sākumā centies savienot divus dažādus stilus, piemēram, sportiskas botes un elegantu somiņu. Kad jūties pārliecinātāka par saviem spēkiem, vari nodoties arī pavisam spilgtiem savienojumiem.

View this post on Instagram

A post shared by S O R A Y A (@sorayabakhtiar) on Mar 25, 2019 at 9:10am PDT

Melnā un tumši zilā savienojums

View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Apr 25, 2019 at 8:57am PDT

Pastāv arī pieņēmums, ka sievietei savā apģērbā nevajadzētu savienot tumši zilo un melno krāsu. Arī šo ideju "Vogue" dēvē par novecojušu. Šādu savienojumu izvēlas ne tikai īstenas stila pavēlnieces, bet arī modes nozares slavenības, piemēram, māsas Olsenas un Viktorija Bekhema. Turklāt, izvēloties melno un tumši zilo, sievietei ir iespējams atstāt lielisku iespaidu un parādīt īstenu gaumi, jo šie abi toņi ir glaimojoši ne tikai augumam, bet arī koptēlam.

View this post on Instagram

A post shared by Sheryl (@walkinwonderland) on Oct 26, 2018 at 6:53pm PDT

Tavā ziņā paliek vien izvēlēties sev atbilstošākās apģērbu kombinācijas. Piemēram, tumši zils kašmira džemperis, klasiska griezuma džinsa auduma bikses un melnas "loafers" tipa kurpes. Vēl cits variants – tumši zila kleita uz auguma, kas saskaņota ar melniem sportiska stila apaviem un aksesuāriem. Turklāt šis krāsu savienojums var būt lieliska izvēle tavam darba apģērbam, atstājot vērā ņemamu iespaidu, piemēram, tiekoties ar jauniem partneriem vai prezentējot paveikto darba kolektīvam.

View this post on Instagram

A post shared by nicolette mason (@nicolettemason) on Jun 26, 2018 at 7:39pm PDT

Cēlmetālus nevar miksēt savā starpā

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Mar 17, 2019 at 4:47pm PDT

Ir sievietes, kas priekšroku dod zeltam, bet citas izvēlas tikai un vienīgi sudrabu. Tas attiecas ne tikai uz aksesuāriem, bet arī šo cēlmetālu krāsām apģērbā. Tomēr arī šim noteikumam, ka sudrabu un zeltu savienot vienā tērpā nedrīkst, vari pamāt ardievas.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Runway (@voguerunway) on May 19, 2019 at 10:42am PDT

Ja ar apģērbu vēl nav tik daudz jautājumu, tad ar aksesuāriem gan. Šobrīd sieviešu ausis rotā pat vairāki auskari, rokassprādzes tiek valkātas vairākās kārtās, kā arī gredzeni veido dažādas ģeometriskas formas un tiek vilkti pat uz katra pirksta. Tomēr arvien vairāk sieviešu aksesuāru materiālam vai krāsai nepiešķir tik lielu nozīmi, izvēloties gan sudrabu, gan zeltu. Cēlmetālus vari izvēlēties katru savā aksesuārā, piemēram, auskari no zelta, bet jostas sprādze no sudraba. Vēl cits variants – pulkstenis no sudraba vai tā krāsā, bet blakus tam pieskaņotas vairākas zelta rokassprādzes, kas veidotas dažādos dizainos.

View this post on Instagram

A post shared by British GLAMOUR (@glamouruk) on Jan 30, 2019 at 11:03pm PST

Ķermeņa izmērs diktē noteikumus, ko drīkst valkāt un ko nē

View this post on Instagram

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Apr 24, 2019 at 11:01am PDT

Daudziem modes nozares pārstāvjiem ir tāds augums, kuram vienkārši piemeklēt atbilstošus tērpus un tie izskatās satriecoši, bet ko darīt tādām sievietēm, kas neatbilst noteiktajiem standartiem? Ir neskaitāmi daudz veidu, kā tērpties, piemēram, balstoties uz tā dēvētajiem figūru tipiem, piemēram, ābola, bumbiera u. c. Tomēr "Vogue" iesaka tieši šos tipus nolikt malā un dažkārt vairāk izmantot iztēli un paļaušanos uz saviem spēkiem.

View this post on Instagram

A post shared by nicolette mason (@nicolettemason) on Jun 11, 2018 at 9:00pm PDT

Saprotams, ka pārāk tālu ar savu iztēli nevajadzētu aiziet, izvēloties savstarpēji nesavienojamus tērpus. Tādā veidā vēl vairāk uzsvērsi sava ķermeņa aprises. Tomēr noteikumu ievērošana, kā paslēpt vēderu, gurnus vai citu ķermeņa daļu, dažkārt vari uztver sekundāri, par prioritāti izvirzot to, kā tērpā jūties tu pati.

View this post on Instagram

A post shared by Callie Thorpe (@calliethorpe) on Oct 19, 2018 at 5:51am PDT

Tērpā var būt tikai viens raksts

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Runway (@voguerunway) on May 18, 2019 at 1:42pm PDT

Vienmēr bijis ierasts, ka koptēlā tiek izvēlēts viens prints jeb raksts. Viens no piemēriem – T-krekls ar uzdrukātu zīmējumu vai arī audums kādā noteiktā rakstā. Tomēr arvien aktuālāk kļūst šo noteikumu pilnībā izsvītrot no dienaskārtības un izvēlēties tērpā pat divus un vairākus dažāda zīmējuma, raksta, faktūras audumus vai apģērbus.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Runway (@voguerunway) on May 15, 2019 at 8:57am PDT

Neskaitāmi dizaineri jau pieņēmuši šo formu un aicina savu tērpu valkātājas būt drosmīgākas un atļauties apģērbā ienest dažādību. Sākumā var šķist, ka divi dažādi raksti savā starpā nesaskan, taču, lūkojoties koptēlā, pazūd kontrastainās atšķirības. Turklāt mode ir ne tikai, lai sievietes spētu izteikt savu būtību ar apģērbu palīdzību, bet arī par jautrību, krāsām un ekstravagantiem salikumiem, kas rada pašai un apkārtējiem prieku par lielisku apģērbu savienojumu.

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Feb 21, 2019 at 6:31pm PST
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!