Foto: Shutterstock
2021. gads tiek saukts par konfekšu pasteļkrāsu laiku – iekļaujot apģērbu ansamblī violetos, rozā, zilos, zaļos, dzeltenos un oranžos toņus, tu savā izvēlē nekļūdīsies. Nenoliedzami, izvēlētā apģērba tonis var ietekmēt un atspoguļot valkātāja garastāvokli, tādēļ šoreiz sīkāk izpētām iepriekš minēto krāsu nozīmi.

Lūk, kādu skaidrojumu piedāvā portāls "Everydayhealth.com".

Zila

Šī krāsa saistās ar mieru un relaksāciju, kā arī veicina radošu noskaņojumu. Kolumbijas Universitātē veiktajos pētījumos noskaidrots, ka cilvēkiem zilā krāsa asociējas ar atvērtību un harmoniju, tādēļ, šādas krāsas ieskauti, viņi jūtas brīvāki un drošāki, kad jārīkojas nestandarta situācijās, kā arī attīstot radošas idejas.

Zaļa

Ja vēlies izstarot uzticamību un pozitīvismu, izvēlies zaļas krāsas apģērbu. Zaļā krāsa ir smalka un svaiga, tā asociējas ar dabu un ekoloģiju. Tāpat zaļā ir naudas un bagātības krāsa un, līdzīgi kā zilā, var stimulēt radošu noskaņojumu.

Oranža


Šis tonis izstaro siltuma un enerģijas vibrācijas, un cilvēks, kurš to valkā, tiek pamanīts. Oranžajai piemīt arī rūpes un pozitīva emocionālā veselība. Patiesībā pētījumi rāda, ka oranža ir daudzu cilvēku iecienītākā krāsa, īpaši sieviešu vidū.

Violeta


Violets ir divu spēcīgu krāsu – sarkanās un zilās – kombinācija, tāpēc tā ir laba izvēle, ja vēlies radīt par sevi pārliecinātas un nosvērtas sievietes tēlu. Būtībā šī krāsa sevī iemieso līdzsvaru starp aktivitāti un mieru.

Rozā

View this post on Instagram

A post shared by Gabi (@gabifresh)


Šī krāsa var diezgan spēcīgi ietekmēt garastāvokli un veicināt labāku emocionālo veselību. Septiņdesmito gadu beigās psihologs Aleksandrs Šauss atklāja, ka ieslodzītajiem, kuri atradās kamerā, kuras sienas un griesti bija nokrāsoti rozā tonī, samazinājās agresijas līmenis. Tāpēc, ja mērķis ir radīt priecīgu noskaņojumu, labs variants apģērbā iekļaut rozā krāsu.

Dzeltena


Tā kā dzeltenā krāsa ir saules krāsa, tad tā asociējas ar siltumu. Dzeltenā krāsa simbolizē optimismu un enerģiju, kā arī rosina uz radošumu. Tai piemīt stimulējošs efekts attiecībā uz nervu sistēmu un atmiņu. Šī krāsa piesaista uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!