Foto: AP/Scanpix

Tuvojoties svētkiem, aktuāls kļūst arī slaidāku formu iegūšanas jautājums, lai izdotos ielīst cerētajā tērpā. Par leģendārajām griķu, olu, sīpolu zupas un vājpiena - kāpostu diētām esam dzirdējušas visas, tāpēc šoreiz piedāvājam alternatīvas diētas, ko ievērojušas pasaules šovbiznesa zvaigznes.

Protams, turpmāk minētās diētas lielākoties ir neveselīgas un lietojamas vien galējā ārkārtas situācijā, uzsver žurnāla "Shape" redaktori un mediķi, piedāvājot to apkopojumu.

Lai sagatavotos savai lomai filmā "Dreamgirls", slavenā dziedātāja Beyonce kādu laiku pārtika vien no citronūdens. Tiesa, reizi nedēļā diētas laikā Beyonce sev atļāvās krāpšanās dienu, kad neierobežotā daudzumā ēda picu un atļāvās arī vīnu. Protams, šādu diētu ir iespējams ievērot vien īslaicīgi, kā arī skābais ūdens nebūt nav veselīgs kuņģa darbībai.

Leģendārā aktrise Merilina Monro teju visu mūžu ēda vienu un to pašu. Viņas rīts iesākās ar divām jēlām olām, kas iekultas siltā pienā. Pusdienas tika izlaistas, bet vakariņās Monro ēda vai nu aknas, vai steiku vai jēra gaļu un piecus burkānus. Tāpat kino ikona laiku pa laikam sevi lutināja ar desertiem.

Elizabete Teilore ēda visai neparasti, radot pati savas receptes. Piemēram, biezpienu ar skābo krējumu un augļiem, sviestmaizi ar gaļas šķēli un zemesriekstu sviestu, kā arī laiku pa laikam atļāvās izēšanās tūri, pasūtot picu un ēdot desertus.

Sāra Mišela Dželāra ir ieturējusi septiņu dienu diētu, kuras laikā ēda vien kāpostu zupu, nedēļas beigās pakāpeniski palielinot uzņemto ēdienu daudzumu un atļaujoties arī dārzeņus, augļus, pienu un jogurtu. Pēc tam uzturā tika iekļauti arī brūnie rīsi un liesa gaļa.

Keita Midltone ir Dikāna diētas piekritēja un strikti to ievēroja, gatavojoties kāzām. Arī šobrīd Kembridžas hercogiene ievēro tās uztura principus, kas, protams, ir kļuvuši mazāk drastiski, balstoties diētas fāzēs.

Ekscentriskā dziedātāja Lady Gaga laiku pa laikam ievēro diētu, kurā lielākoties pārtiek no bērnu maisījumiem un biezeņiem – divas pirmās maltītes dienā ir šādas, bet vakariņās tiek ēsti viegli produkti ar zemu kaloriju un tauku saturu.

Šovbiznesa ikonas Madonnas diēta, ko leģendārā dziedātāja ievēro arī ikdienā, ir drastiska. No uztura tiek izslēgts teju viss, paliekot vien jūras veltēm – piemēram, zivīm, tuncim un jūras kāpostiem.

Megana Foksa ikdienā lieto ābolu etiķi un laiku pa laikam ievēro "Piecu faktoru diētu", kas paredz maltītes sagatavošanu no piecām sastāvdaļām laikā, kas nav ilgāks par piecām minūtēm. Protams, tas paredz vien salātus un vieglas uzkodas, tomēr, kā apgalvo aktrise, lieliski attīra organismu.

Viktorija Bekhema ievēro alkalīnu diētu, kas paredz organisma pH līmeņa kontrolēšanu. Respektīvi, tas tiek uzturēts robežā starp 7,35 un 7,45. Diētas pamatprincips ir dārzeņu un graudaugu ēšana proporcijā 80 pret 20, kur lielāko daļu uztura sastāda dārzeņi un zaļumi, bet mazāko – graudaugi un olbaltumvielas. Jāpiebilst, ka diētas ievērošana paredz regulāras urīna analīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!