Foto: Privātais arhīvs
Otrdienas pēcpusdienā veiksmīgi noslēgusies Baibas Barones aknu transplantācijas operācija, informē LTV "Dienas ziņas".

Pašlaik Baiba atkal atrodas intensīvās terapijas nodaļā, kur ilgstoši uzturējās arī pirms operācijas.

"Viss ir kārtībā," apliecināja Baibas mamma Māra Barone, paužot pateicību donora piederīgajiem.

Saskaņā ar LTV ziņoto ļoti svarīgas ir arī nākamās divas dienas, bet vēl nedēļa nepieciešama, lai zinātu, vai organisms pieņēmis jauno orgānu.

Jau ziņots, ka Baibai, kurai retas slimības – Budd-Chiari sindroma – dēļ steidzami bija nepieciešama aknu transplantācija Tartu Universitātes slimnīcā, 21. novembrī atrasts donors no Latvijas.

Baibu operācijai sāka gatavot 22. novembrī pulksten 6.

Tāpat rakstīts, ka Baibas dzīvības glābšanai vasarā uzsāka ziedojumu vākšanu. Līdzcilvēki saziedoja 50 000 eiro aknu transplantācijai Tartu. Vēlāk bija nepieciešami vēl 100 000 eiro, lai apmaksātu meitenes uzturēšanos Igaunijas klīnikā. Daļu no līdzekļiem saziedoja līdzcilvēki, bet pārējo solīja apmaksāt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fonds.

Fonda izpilddirektors Normunds Beļskis norādīja, ka Baibas uzturēšanos slimnīcā segs no līdzekļiem, ko iepriekš saziedoja asinsvadu ķirurgam Jānim Rozentālam. Arī viņam līdzekļus vāca aknu transplantācijas veikšanai Tartu, bet, atrodoties slimnīcā, viņa aknu stāvoklis uzlabojās un transplantācija vairs nebija nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!