Foto: Artūrs Pavlovs

Jau šajā nedēļas nogalē "Lattelecom" Rīgas maratona organizatori aicina ikvienu skrējēju iesākt 2016. gadu ar sportiskām brīvdienām un pievienoties "Adidas" skriešanas skolas Warm-Up Weekend (ang. val. iesildīšanās brīvdienas) treniņiem.

"Adidas" skriešanas skolas Warm-Up Weekend piedāvās vairākiem simtiem skrējēju pievienoties funkcionālajam spēka un lokanības treniņam Rīgas Hanzas vidusskolas sporta zālē sestdien, 9. janvārī, un skriešanas koptreniņam Rīgas Nacionālajā sporta manēžā svētdien, 10. janvārī.

Sestdien pulksten 10 Rīgas Hanzas vidusskolas sporta zālē RalfUpmanis un "DCH studijas" komanda iepazīstinās treniņa dalībniekus ar dažādām holistiskajām vingrošanas sistēmām, kas ir novitāte funkcionālo treniņu klāstā. Uzsvars tiks likts uz mobilitāti uzlabojošām kustībām, kas īpaši nodarbinās vēdera muskulatūru, dziļos muguras muskuļus, vienlaikus noslogojot visu pārējo ķermeni. Turpinājumā – skrējējam svarīgākās stiepšanās iespējas un no jogas aizgūtas asanas, ko var pielāgot ikdienā.

Svētdien pulksten 10 norisināsies skriešanas koptreniņš Rīgas Nacionālajā sporta manēžā, kur kopā ar "Adidas" skriešanas skolas galveno treneri Romānu Melderi un garo distanču skrējēju Anitu Kažemāku visiem klātesošajiem būs iespēja veikt gan specializētus skriešanas intervāla darbus, gan dažādus vieglatlētikas vingrinājumus efektīvas skriešanas attīstīšanai.

Foto: Publicitātes foto
Dalība "Adidas" skriešanas skolas Warm-Up Weekend treniņos ir bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots un vietu vairs nav daudz. Pieteikties abiem pasākumiem iespējams "Lattelecom" Rīgas maratona mājas lapā Lattelecomrigasmartons.lv.

"Adidas" skriešanas skolas Warm-Up Weekend treniņi radīti ar mērķi aicināt skrējējus jau rudens/ziemas periodā gatavot ķermeni aktīviem pavasara skriešanas treniņiem, stiprinot muskulatūru un veidojot efektīvas skriešanas ieradumus. Pirmie Warm-Up Weekend treniņi norisinājās novembrī un decembrī, bet 9. un 10. janvāra treniņi būs noslēdzošie pirms "Adidas" skriešanas skolas izvērstās programmas sākšanās.

23. janvārī ar lekcijām "Adidas" skriešanas skola uzsāks plašu treniņu atbalstu 16 nedēļu garumā. Šogad "Adidas" skriešanas skola piedāvās plašu skrējēju atbalsta programmu, organizējot trīs "Adidas" skriešanas skolas lekcijas un aicinot skrējējus gatavoties "Lattelecom" Rīgas maratonam ar 16, 12 un astoņu nedēļu treniņu plāniem un iknedēļas koptreniņiem Mežaparkā "Adidas" skriešanas skolas treneru Romāna Meldera, Zandas Zariņas-Rešetinas un profesionālu skrējēju vadībā.

2016. gada treniņu sezonā "Adidas" skriešanas skola piedāvās visu līmeņu skrējējiem lekciju formātā apgūt nepieciešamās teorētiskās zināšanas par pareizu skriešanu un regulāriem treniņiem, lai kļūtu ne tikai par ātriem, bet arī gudriem skrējējiem. Šogad galvenā uzmanība tiks veltīta 16, 12 un astoņu nedēļu treniņu plāniem, ļaujot skrējējiem ievērot konkrētu treniņu režīmu, ik nedēļu saņemt treniņu padomus, kā arī sekot līdzi savam progresam.

Šogad norisināsies trīs "Adidas" skriešanas skolas lekcijas – 23. janvārī, 20. februārī un 19. martā un papildus aktuālajiem treniņu plāniem katrā no tām tiks apskatīts cits tematu kopums.

Foto: Artūrs Pavlovs
Pirmajā "Adidas" skriešanas skolas lekcijā 23. janvārī, kad līdz "Lattelecom" Rīgas maratonam būs atlikušas 16 nedēļas, galvenā uzmanība tiks veltīta skriešanai ziemā un 16 nedēļu treniņu plāniem maratona, pusmaratona un 10 km distanču skrējējiem. Klātesošie tiks iepazīstināti ar treniņu plānu sastāvdaļām un galvenajiem pamatprincipiem, veicinot izpratni par nepieciešamo sagatavošanās apjomu.

Tāpat skrējējiem būs iespēja uzzināt visu aktuālo par trenēšanos ziemas sezonā – treniņu process, piemērotu apavu un apģērba izvēle, izplatītākās kļūdas, – un skrējēju ēšanas pamatprincipiem. Lekciju noslēgumā klātesošajiem būs iespēja klausīties iedvesmojošos skrējēju stāstos par pieredzi skriešanā un treniņu procesā. Organizatori aicina apmeklēt lekcijas un trenēties kopā ar draugiem, lai cits citu motivētu un atbalstītu.

Vienlaikus ar treniņu plānu sākšanos katru svētdienu, sākot ar 31. janvāra pulksten 10, skrējēji tiks aicināti uz koptreniņiem Mežaparkā, lai "Adidas" skriešanas skolas treneru Romāna Meldera, Zandas Zariņas-Rešetinas, Anitas Kažemākas un profesionālu skrējēju pavadībā ne tikai izpildītu sagatavojošo treniņu, bet arī apgūtu pareizu tempa turēšanu, uzlabotu skriešanas tehniku un apgūtu dažādas praktiskas iemaņas, lai veiksmīgāk sasniegtu izvirzīto mērķi.

Savukārt, kad līdz "Lattelecom" Rīgas maratonam būs palikušas astoņas nedēļas, nopietni gatavoties aicināti gan garāko, gan īsāko distanču skrējēji. Tādēļ no 20. marta, pateicoties "Nordea bankas" Finanšu fitnesa programmas aktivitātēm, koptreniņi Mežaparkā kļūs vēl apjomīgāki un intensīvāki, un uz šiem treniņiem pievienosies arī treneri no "Sporta laboratorijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!