Muguras sāpes un ķermeņa stīvums mūsdienās nomoka daudzus. Sēdošs darbs un vakari ērtajā dīvānā noteikti nav labākais veids, kā problēmu risināt. Arī čīkstēšana un pretsāpju līdzekļi gaidīto rezultātu nedos. Ja sāpes izraisa mazkustīgums, tev var palīdzēt speciālista sagatavots vingrojumu komplekss.

Lai mudinātu cilvēkus izkustēties un pievērst vairāk uzmanības savai veselībai, "Viņa" kopā ar fitnesa un fiziskās sagatavotības treneri Miku Embrektu piedāvā video sēriju "Veselības un spēka izaicinājums", kurā varēsi iepazīties ar vingrojumu kompleksiem, kas piemēroti cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. Lai palīdzētu cilvēkiem, kas ikdienā kustās maz, Mikus ir sagatavojis vingrojumu kompleksu ķermeņa stīvuma mazināšanai.

"Manas profesijas ikdienā bieži nākas dzirdēt par ķermeņa stīvumu sēdoša darba darītājiem," atklāj Mikus, "šis vingrinājumu komplekss palīdzēs uzlabot ķermeņa mobilitāti." Treneris atgādina, ka arī pirms šī treniņa vajadzētu iesildīties. Par to, kā to izdarīt skaties video vai uzzini šajā rakstā.

Pirmais vingrinājums

Foto: DELFI
"Sākuma stāvoklis – atrodamies uz ceļiem. Viena kāja priekšā balstās uz pilnas pēdas. Speram izklupiena soli uz priekšu un ķermeņa svaru plūstoši sadalām uz abām kājām," skaidro treneris. Pēc tam veic nelielu soli atpakaļ un tad atkal sper soli uz priekšu. Atkārto. Neaizmirsti to pašu izpildīt arī ar otru kāju."Vēderu turam stingru, nesagāžam plecus uz priekšu un ļaujam kārtīgi dziļajai kāju muskulatūrai izstiepties," piebilst Mikus.

Otrais vingrinājums

Foto: DELFI
"No ceļiem esam pārgājuši guļus uz muguras. Korsetes muskulatūra stingra, mugura "pielīmēta" pie zemes, rokas iztaisnotas virs pleciem, un kājas saliektas ceļu locītavās. Tagad uzdevums koordinācijai. Iztaisnojam pretējo roku un kāju atpakaļ līdz zemei. Darām to pārmaiņus. Un, protams, vingrinājumu pildām elpojot. Izelpa tad, kad roka un kāja iztaisnojas pie zemes," otro vingrinājumu izskaidro speciālists.

Trešais vingrinājums

Foto: DELFI
Trešā vingrinājuma sākuma stāvoklis ir balsts uz ceļiem un taisnām rokām. Augumu turi stingru. Iztaisno pretējo kāju un roku paralēli grīdai, tad mēģini savienot ceļgalu ar elkoni un atkal iztaisno roku un kāju. Sākumā kustību veic tikai ar vienu pusi, bet pēc tam ar otru. Mikus norāda: "Vēders stingrs, ļaujam mugurai strādāt. Un izelpas šajā vingrinājumu kompleksā ir vismaz puse no darba, tāpēc piedomājam, kā elpojam."
Foto: DELFI

Ceturtais vingrinājums

Foto: DELFI
Arī nākamais vingrinājums paredzēts korsetes muskulatūras trenēšanai. "Dodamies atkal balstā uz taisnām rokām un pārmaiņus pārvietojamies uz elkoņiem, atkal iztaisnojamies augšup. Neaizmirstam, ka ķermenis ir taisns un stingrs visu vingrinājuma laiku. Rokas strādā pārmaiņus, tas liks pastrādāt arī jūsu koordinācijai. Elpojam!"
Foto: DELFI

Mikus atgādina, ka rezultātus jutīsi tad, ja vingrosi regulāri: "Paturam prātā – lai patiesi ikdienā justos labāk, jāvingro biežāk nekā reizi mēnesī."

Vingrojuma kompleksa noslēgumā neaizmirsti atsildīties. Ieskaties video redzamajos noslēguma vingrojumos vai šajā rakstā, lai saprastu, kā to vislabāk izdarīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!