Foto: Shutterstock
Kad agrajā rīta cēlienā tikko tik esi aizbaidījusi prom rīta miega peli un šķiet, ka darba diena varētu uzņemt īstos apgriezienus, klāt arī pēcpusdiena ar vēlmi papusdienot un atslābt, neko nedarot. Kā pārvarēt pēcpusdienas noguruma vilni? Lūk, varbūt kaut kas noder tavai dienai, lai darbi ritētu daudz raitāk.

Brīdis svaigam gaisam

Ja laiks atļauj un lietus mākonis šodien nesveicina, dodies ārā – kaut uz desmit minūtēm. Pasēdi vai pastaigājies, paelpo svaigu gaisu – tas noteikti atgriezīs spēku.

Veselīgi našķi un enerģiju rosošas maltītes

Ja laiks maltītei, labāk izvēlies, piemēram, tunča salātus, ne maizīti ar tunci. Tāpat arī salāti ar zemu tauku saturu sieru, cieti novārīta ola un kāda šķēle tītara gaļas noteikti uzvar makaronu salātus. Lai arī tā var nešķist, kaut šāda niecīga izmaiņa var patiesi veikt uzlabojumus un aizgaiņāt nogurumu, uzsver "Reader's digest".

Tomēr ir vēl viens lielisks veids, kā parūpēties par savu enerģijas lādiņu – pa rokai turi kādu veselīgu našķi, kas izpalīdzēs kā brīžos, kad skaļāk ieburkšķas vēders vai arī tad, kad enerģijas līmenis patiešām sarucis.

Tējas vai kafijas pauzes

Tējas vai kafijas pauze – ievies to kā ikdienišķu ieradumu. Ir labi nedaudz atrauties no darbiem, un ļaut siltam dzērienam sasildīt tevi tāpat kā sarunām ar kolēģiem virtuvē.

Vides sakārtošana

Gan kārtības ieviešana darba vietā, gan e-pastā neprasa lielu koncentrēšanos un nedalītu uzmanību. Tomēr tas ir darbiņš, kas atstāj redzamu iespaidu – kaut kas ir padarīts. Šāda sajūta par padarīto darbu var motivēt arī turpmākajam darbam.

"Es par tevi domāju..." zvana veikšana

Netraucējot citus, aši pārtraukumā piezvani vīram, bērniem vai draudzenei. Piecu minūšu saruna ar patīkamu un tuvu cilvēku atjaunos tavu enerģijas lādiņu.

Piliens piparmētru eļļas mundrumam

Ja rokas rudens vēsumā palikušas visai sausas un pie sirds labprāt iet piparmētru svaigums, izmēģini pilienu zaļā auga eļļas uz savām rokām. Piparmētru smaržai piedēvētas enerģiju atjauninošas spējas.

Izstaipīšanās

Neaizmirsti arī par kādu labu vingrojumu turpat pie darba galda. Izstaipi rokas, pastiep plecus un dziļi ieelpo. Nekautrējies, atkārto šīs darbības divas minūtes un būsi sev pateicīga. Lūk, daži vingrinājumi, kurus vari izmēģināt turpat pie datora.

Vērtīgais našķis – melnā šokolāde

Kā atklājies pētījumā, melnā šokolāde ir tik jaudīga, ka našķojoties ar to katru dienu, tā var pat uzlabot atlētu veikumu. Tāpēc, šķiet, nevajadzētu apšaubīt arī melnās šokolādes spējas atjaunot tavu enerģijas lādiņu.

Bet atceries – izvēlies melno šokolādi, ne piena, kura nebūs ne sevišķi veselīga, ne arī veicinās enerģijas pieplūdumu.

Gudra laika plānošana

Svarīgi būtu savu laiku plānot prātīgi. Ja zini, ka dienas vidus – tas ir laiks, kurā vienkārši nespēj sakoncentrēt domas, esi gudra un tā vietā, lai pavadītu laiku neproduktīvi, piemēram, klīstot pa dažādām interneta vietnēm, cenšoties rast motivāciju turpmākam darbam, centies būt produktīva, un tieši tajos laikos ieplāno kādas tikšanās vai citus darbus, kurus tev būs jāpaveic tik un tā, protams, ja tava darba specifika to ļauj.

Tikpat labi, tev vienkārši vajag izsprukt no rutīnas un saplānot dažādus darbiņus, kas nav vienveidīgi un neuzdzen miegu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!