Foto: Shutterstock
Ūdens ir viens no centrālajiem elementiem gan dažādās teikās un nostāstos, gan leģendās un mītos par pasaules radīšanu. Tāpat arī mūsdienās teju visās kultūrās un reliģijās tam tiek piedēvētas pārdabiskas īpašības – visbiežāk ūdens ir simbols attīrīšanās un pārmaiņu procesam.

Arī pareizticīgo konfesijā ūdens simboliskajai jēgai tiek piešķirta būtiska nozīme, un šai sakarā Kunga Kristīšanas dienas priekšvakarā, kas tradicionāli tiek atzīmēts 18. janvārī, ikviens, kurš vēlas attīrīties no negatīvas enerģētikas, slimībām, konfliktiem, ilgi krāta aizvainojuma un citām cilvēka emocionālo un arī fizisko labsajūtu graujošām domām, var izmantot ūdens dziedējošās īpašības.

Kā stāsta astroloģe Akvelīna Līvmane, Pareizticīgā Baznīca ik gadu nakti no 18. uz 19. janvāri pavada lūgšanās, ticot, ka visi pasaules ūdeņi šai brīdī ir svētīti un enerģētiski uzlādēti. Tādējādi ikvienam no mums ir iespēja visparastāko no krāna tekošo ūdeni iepildīt pudelē, koncentrējot domas uz tā dziedējošo spēku, lai vēlāk izmantotu gan fiziskās, gan garīgās veselības kaišu ārstēšanai. Taču jāievēro būtisks nosacījums.

"Cilvēkiem, kuri tic ezotērikai un alternatīvajai medicīnai, gan jāņem vērā, ka viena lieta ir ticēt, bet otra – lūgties. Enerģija seko domai, un, ja domas nebūs, ūdens paliks tikai ūdens. Taču tiem, kuri spēj koncentrēties, brīnumi notiek.

Ja vēlaties, lai ūdens patiešām tiek svētīts un uzlādēts, svētdien, 18. janvārī, pēc pusnakts, kad teorētiski jau iestājies 19. datums, iepildiet to kaut nelielā pudelītē, no sirds ticot ūdens dziednieciskajam spēkam šai naktī.

Vēlāk to varēsiet kaut pa pilienam vien lietot brīžos, kad būs nepieciešams spēks. Šāds ūdens nebojājas, pat turēts gadu. To arī nevajag lietot daudz – tā enerģijas vibrācija, kas būs ielikta ūdenī konkrētajā naktī, saglabāsies – varat pilienu svētītā ūdens pieliet glāzei neuzlādēta ūdens, efekts būs tik un tā. Doma piesātinās arī pārējo, tāpēc nav vajadzības ūdeni krāt baļļās, kannās un lielos traukos vairumā," stāsta Līvmane.

"Savukārt skeptiķiem, kuri ūdens krāšanu it kā vēlas izmēģināt, taču līdz galam tai netic, nav jēgas ar to nodarboties. Vissvarīgākais ir sakopot savu enerģiju un domu spēku. Tad ūdens stiprinās veselību un patiešām palīdzēs atbrīvoties no negācijām.

Tāpat šai naktī ieteicams nomazgāties, ticot un vizualizējot, kā ūdens aizskalo projām visu slikto – gan slimības un bēdas, gan strīdus, problēmas un pārdzīvojumus," iesaka astroloģe, piebilstot, ka nākamā īpašā ūdens uzlādēšanas nakts gaidāma jūlijā.

"Ja janvāra ūdens ir atbrīvotājs un dziedētājs, tad jūlijā svētītais ūdens piepildīs mūs ar enerģiju, gribasspēku, varēšanu un mērķtiecību. Taču arī tad svarīgākais ir mūsu ticības spēks un labā enerģija, ko ūdens pudelē it kā iepildām," uzsver Līvmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!