Foto: Shutterstock
Lai arī šis pavasaris, kuru drīz nomainīs vasara, pavisam noteikti ir citādāks nekā ierasts, gan pandēmijas, gan gaisa temperatūru ziņā, tas nevienu neattur no došanās dabā. Tomēr, izbaudot svaigo gaisu un saules starus, jāatceras ne tikai par šobrīd tik ļoti svarīgo distancēšanos un roku dezinfekciju, bet arī par drošību pret ērcēm.

Šogad ērču aktivitāte sākusies agri – pirmo ērci pārbaudei Latvijas Infektoloģijas centrs saņēma jau janvāra sākumā. Tas nozīmē, ka šobrīd visas ērces jau ir modušās un, atpūšoties pie dabas, jābūt īpaši uzmanīgiem. Tāpēc piedāvājam iepazīties ar ''Viņa'' arhīva rakstiem par to, kā sevi pasargāt no mazajiem asinssūcējiem.

Rakstos varēsi uzzināt gan būtiskāko par šī brīža ērču aktivitāti, gan ieteikumus, kā rīkoties, ja tomēr ērce ir piesūkusies. Tāpat uzzini, kas ir ērču encefalīts un Laimas slimība – slimības, kuras ērces var pārnēsāt. Lai arī tev, iespējams, šķiet, ka visu jau zini par to, kā sevi pasargāt vai ko darīt ērces piesūkšanās gadījumā, tomēr nekad nenāk par ļaunu šīs zināšanas atkārtot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!