Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) organizētās kampaņas "Mīli savu sirdi!" ietvaros izveidota videogrāmata "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?". Tajā ietvertas septiņu Latvijā zināmu cilvēku dzīvesveida receptes, kā rūpēties par savu sirdi. Tāpat katrs no grāmatas varoņiem dalās ar kādu savā ģimenē iecienītu, viegli pagatavojama un sirdij vērtīga ēdiena recepti. Šodien piedāvājam pirmo videogrāmatas stāstu kardiologa Valtera Stirnas izpildījumā, un līdz pat 13. decembrim katru dienu publicēsim pa jaunam stāstam.

Videogrāmatas personības ir ļoti dažādas, katrai no tām ir savs stāsts un sava pieredze, ar ko dalīties saistībā ar veselu sirdi, tāpēc galvenais skatītāju ieguvums būs ļoti daudzveidīgas un praktiski izmantojamas idejas, kā arī iedvesma kaut nedaudz no stāstītā izmatot savā ikdienā, lai rūpētos par savas sirds veselību.

Noskatoties videogrāmatu, uzzināsiet, kāda loma mūziķa Jorana Šteinhauera dzīvē ir staigāšanai, ko par sāli domā kardiologs Valters Stirna, un kādus veselīgus kārumus iecienījis pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Savukārt šefpavārs Normunds Baranovskis dalīsies ar oriģinālu brokastu recepti, bet uzņēmēja Dagnija Brūvere stāstīs, kas viņas dzīvē ir galvenais – sirds vai prāts. Vēl ar videogrāmatas palīdzību būs iespēja noskaidrot, kā savu dzīvesprieku un sirds veselību vairo aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, kā arī izmēģināt žurnālistes Agneses Drunkas iecienītāko salātu recepti.

Atgādinām, lai aktualizētu jautājumus par sirds un asinsvadu veselības riska faktoriem, SPKC sadarbībā ar Veselības ministriju jau trešo gadu organizē kampaņu "Mīli savu sirdi!". Šogad kampaņas ietvaros īpaša uzmanība tiek pievērsta ēšanas paradumu ietekmei uz sirds veselību, kā arī bērnu un pusaudžu auditoriju uzrunāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!