Pasaules modes jaunākās tendences ir hipiju šiks un “etniskie” stili, kas iezīmē modernās sabiedrības globālo raksturu. “Lai notiek revolūcija!” mums atkal atgādina Ņujorkas, Austrālijas un Zviedrijas dizaineri.
Austrālijā hipiju modi šajā pavasarī aktualizējusi māksliniece Vanesa Palmere (Vanessa Palmer), Ņujorkā - dizaineres Annas Sūi (Anna Sui) sindikāts, bet līdzīgas noskaņas savās apģērbu kolekcijās mums vistuvākajā valstī, Zviedrijā, piedāvā modes nams “Hennes & Mauritz”, kura filiāles nesen atvērtas arī ASV un Spānijā.

Apzīmējums “etniskais” stils ir neprecīzs, raksturojot modes pavērsienus. No austrumnieciskā viedokļa rietumu dizains ir tieši tikpat “etnisks”, cik mums austrumnieciskais. Labāk lietot apzīmējumus ar norādi uz kultūrām, kuru stili kalpojuši iedvesmai: šajā gadījumā, Maroka (mozaīkas), Indija (brokāts) un Irāna (persiešu paklāju motīvi) ir zemes, kas iedvesmojušas Eiropas modes dizainerus šā gada pavasara modes kolekcijām. Nav arī nozīmes, cik lielā mērā šīs nacionālās izpausmes stilos savstarpēji saplūdušas, jo globālā tendence 21. gadsimtā ir nāciju tiekšanās uz vispārējas harmonijas un labklājības sasniegšanu.

Šā gada pavasarī it īpaši Ziemeļeiropā modē ir austrumnieciski spilgtas un piesātinātas krāsas, kuru toņu atslēgas ir fuksija un tirkīzs. Apģērbos dominē kokvilna un linu audums, bet fasons ir sievišķīgs un detalizēts, jo atsevišķas tērpa sastāvdaļas spēlējas ar mezglotiem un tamborētiem ziediem, bārkstīm, izšuvumiem.

“Hennes & Mauritz” pavasara kolekcijas modele ir amerikāniete Hloja Seviņjī (Chloë Sevigny). Seviņjī tika nominēta Oskaram par labāko otrā plāna aktrisi filmā “Boys Don’t Cry” un ir filmējusies arī citās filmās. Pašlaik, 24 gadu vecumā, Hloja plāno uzsākt tērpu dizaineres karjeru, lai gan ir kļuvusi par populāru aktrisi Holivudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!