Foto: Shutterstock

Ikviens no mums zina, ka pietiekami ilgs un kvalitatīvs naktsmiers ir viens no būtiskākajiem veselības priekšnoteikumiem. Tiesa, viedokļi par to, cik ilgi vajadzīgs gulēt pieaugušam cilvēkam, nereti dalās. Citi uzskata, ka miegam jāvelta vismaz astoņas stundas, kamēr kādam šķiet pietiekami arī ar sešām stundām naktsmiera.

Šai sakarā Lielbritānijā veikts eksperiments kas ļauj novērtēt, cik liela nozīme pietiekamam miega daudzumam ir pievilcīga izskata nodrošināšanā. Tā gaitā fotografēta sievietes seja pēc dažāda ilguma naktsmiera, ļaujot fiksēt izmaiņas, kas katrā no gadījumiem redzamas modeles izskatā, vēstī Adme.ru.

Eksperimenta galvenā varone ir Sāra Čalmersa, 46 gadus veca Lielbritānijas iedzīvotāja. Tā gaitā, eksperimentā piedaloties dažādiem nozares profesionāļiem, kas fiksēja sejas ādas stāvokļa izmaiņas, tika konstatēts, ka neizgulēšanās rezultātā sievietes ādas poru lielums pieauga par divām reizēm, pasliktinoties arī sejas krāsai.

"Eksperimenta pirmajā posmā, kad gulēju vien četras stundas (no diviem naktī līdz sešiem rītā), izskatījos krietni vecāka par saviem gadiem. Zem acīm bija loki, āda izskatījās neveselīga, bija redzams, ka nejūtos labi. Piefiksēju, ka esmu arī krietni nervozāka un ātrāk noguru. Dienas vidū jutos tā, it kā iepriekšējā vakarā būtu par daudz lietojusi alkoholu," stāsta Sāra.

Projekta nākamajā posmā Sāra nedēļas garumā gulēja vidēji 5,5 stundas. Šai laikā, tāpat kā eksperimenta pirmajā nedēļā, tika fiksēts gan neveselīgāks izskats, gan fizisks diskomforts - noguruma palielināšanās, vēl lielāka nervozitāte, kā arī tieksme ēst saldumus un neveselīgas uzkodas, lai atjaunotu enerģiju.

Savukārt eksperimenta noslēdzošajā nedēļā Sāra gulēja jau astoņas un vairāk stundas diennaktī, atgriežoties pie ierastā miega režīma. Tā rezultātā ievērojami uzlabojās gan Sāras pašsajūta, gan izskats, pazūdot ādas problēmām un mazinoties kārei pēc neveselīga uztura.

Sāras izskata izmaiņas aplūko fotogalerijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!