Foto: Shutterstock

Matu izkrišana ir problēma, kas var piemeklēt cilvēkus dažādos vecumos, un tam var būt vairāki iemesli – iedzimtība, vides ietekme, stress, depresija, nepietiekams uzturs. Lai tiktu galā ar šo problēmu, tā jāsāk risināt jau saknē – apzinoties matu izkrišanas iemeslus un novēršot tos. Savukārt atveseļošanās procesā, ceļā uz skaistiem, veseliem un bieziem matiem, palīdzēs matu maskas, ko var pagatavot mājas apstākļos. Portālshomeremedyshop.com iesaka dažas no tām.

Olas dzeltenuma un zaļās tējas maska

Olas ir bagātīgs olbaltumvielu avots un palīdz stiprināt matu folikulu. Olās ir arī vitamīns D, kas veicina augšanu, un vitamīns E, kas uzlabo asinsriti. Savukārt zaļā tēja ir lielisks antioksidants un stimulē matu augšanu.

Sastāvdaļas: 1 olas dzeltenums, 2 ēdamkarotes zaļās tējas 

Kā lietot?

Abas sastāvdaļas maisa tik ilgi, līdz iegūst putojošu konsistenci. Masku vienmērīgi ieklāj matos – no saknēm līdz matu galiņiem un patur apmēram 30 minūtes, tad izskalo. Lai maska sniegtu vēlamos rezultātus, procedūru jāatkārto vismaz trīs reizes nedēļā. 

Olas dzeltenuma un sīpola matu maska

Sīpols novērš matu lūšanu un palīdz atveseļoties. Olas un sīpola matu maska novērsīs matu izkrišanu un piešķirs tiem mirdzumu.

Sastāvdaļas: 1 olas dzeltenums, 1 ēdamkarote olīveļļas, 2 ēdamkarotes svaigi spiestas sīpolu sulas, 1 tējkarote medus

Kā lietot?

Sajauc visas sastāvdaļas. Iegūto masu vispirms ieliek matu saknēs un tikai pēc tam uzklāj matiem visā to garumā. Patur apmēram 30 minūtes un izskalo.

Avokado matu maska

Avokado matu maskās iesaka lietot, jo tas ir bagāts ar A, B, E, D vitamīniem. To lieto, lai novērstu matu izkrišanu, piešķirtu tiem mirdzumu un aizsargātu no atkārtotas matu lūšanas.

Sastāvdaļas: 2 ēdamkarotes olīveļļas, 1 ēdamkarote medus, 1 nogatavojies avokado

Kā lietot?

Visas sastāvdaļas sajauc līdz tā iegūst krēmveida konsistenci. Ieklāj matos visā to garumā un patur 20 minūtes un tad izskalo. 

Auzu miltu matu maska

Auzu pārslas palīdz matiem atjaunoties un baro bojātos matus.

Sastāvdaļas: 1 ēdamkarote piena, 1 ēdamkarote auzu pārslu

Kā lietot?

Auzu pārslas samaļ un sajauc ar pienu, lai veidotos bieza masa. Pirms maskas ieklāšanas matos, izķemmē tos. Masku patur 20 minūtes un tad izskalo.

Kartupeļu matu maska 

Arī kartupeļi ir labs palīgs veselīgu un skaistu matu iegūšanā, jo baro tos ar matiem nepieciešamajiem vitamīniem. 

Sastāvdaļas: 1 liels kartupelis, 2 ēdamkarotes aloe vera gēls, 2 ēdamkarotes medus

Kā lietot?

Matu maskai nepieciešama kartupeļa sula, tāpēc tas ir jānomizo un jāsarīvē. Kartupeļa sulu sajauc ar aloe vera gēlu un medu un ieklāj visos matos, un patur 2 stundas, tad izskalo. 

Medus maska

Medus mitrina matus, baro un dziļi attīra tos, kā arī novērš matu izkrišanu. Arī rīcineļļa attīra galvas ādu no netīrumiem, palīdz cīņā ar blaugznām, novērš matu izkrišanu, mitrina un padara tos spīdīgus. 

Sastāvdaļas: 1 ēdamkarote medus, 1 ēdamkarote ruma, olas dzeltenums, rīciņeļļa, vitamīna A un E kapsulas

Kā lietot?

Visas sastāvdaļas sajauc un ieklāj matos visā to garumā. Matus satin dvielī un patur vismaz stundu, tad izskalo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!