Cenšoties sekot līdzi modes tendencēm, jāuzmanās pieķerties dizaineru bagātās fantāzijas radītajiem modes untumiem, kuriem reālajā dzīvē nav vietas. Lai neizskatītos muļķīgi un nekļūtu par modes upuri, jāizveido savs individuālais stils.
Kontrolē situāciju – ignorē modes kaprīzes

Iedomājies, cik daudz naudas tu esi iztērējusi drēbēm pēdējo piecu gadu laikā? Cik daudz laika esi patērējusi staigājot pa veikaliem un pielaikojot sezonas jaunākās modes apģērbus un aksesuārus? Vai tev joprojām ir grūti atrast ko piemērotu valkāšanai?

Modes cikliskās pārvērtības vienmēr liks mums vēlēties kaut ko jaunu, modernāku, kas jānomaina atkal pēc sešiem mēnešiem. Tomēr jāņem vērā, ka neviens modes piedāvātais stils nekad nederēs visiem cilvēkiem.

Modes fenomens

Tuvāk pievēršoties modes fenomenam, vērojama zināma sakarība, ka izsmalcināti un dārgi apģērbi iztur laika pārbaudi ilgāk nekā lētāki, bet modernāki apģērbi. Ja tu iegādāsies kaut ko mazāk modernu, toties klasiskāku un dārgāku, pastāv diezgan liela iespēja, ka šo apģērbu varēsi droši vilkt vēl arī nākamajā gadā, nebaidoties būt nemoderna.

Klasiskākais un noteikti visekstravagantākais piemērs ir Chanel kostīmi, kas maksā ap 3000 latiem. Šāda kostīmiņa laimīgā īpašniece to var valkāt no astoņpadsmit līdz astoņdesmit gadu vecumam, jo tā ir mode ar garantiju. Pēc analoģijas mēs varam iedomāties, ka, piemēram, salonā “Burda” iegādātie kostīmi un kleitas neliksies novecojuši arī nākamajā vasarā, ko grūtāk apgalvot par “Bik-Bok” modes apģērbiem.

Domā par sevi

Šeit ir daži padomi, kā saglabāt savu stilu modes mainīgajos vējos:

  • Izdomā, kuras no tavām pašreizējām drēbēm ir visvairāk atzinības vērtas un liek tev justies visērtāk. Pašpārliecinātība vienmēr liek izskatīties fantastiski.
  • Izpēti, kuri apģērbi tavā garderobē ir “vecie labie gabali” – tie arī ir tavi stila indikatori, jeb pamatakmeņi, uz kuriem tiek būvēts tavs stils. Ja vēlies pilnībā atjaunot savu garderobi, tev jāsāk tieši ar šiem stila indikatoriem, un vispirms jāiegādājas tiem līdzīgi apģērbi, atbilstoši jaunajām modes tendencēm.
  • Kad dosies pa veikaliem iegādāties jaunu apģērbu, uzvelc līdzīgas drēbes, kuru stilu tu vēlies saglabāt arī jaunajā apģērbā. Tas palīdzēs gan tev, gan pārdevējām atrast vispiemērotākās drēbes un izvairīties no stilu sajaukuma tavā izskatā. Tā tu izvairīsies no liekiem izdevumiem un sarūgtinājuma, kad mājās pārnākot atklāsi, ka nopirktās drēbes nevar veiksmīgi kombinēt ar jau esošo garderobi.
  • Necenties akli sekot modes kaprīzēm un reklāmām – izvēlies tikai tās drēbes, kuras vislabāk izceļ tavu personību, nevis nomāc to. Tiklīdz esi ko nopirkusi – neglabā skapī, bet velc mugurā!

Kādēļ jāizvairās no modes kaprīzēm

  1. Stils – tu vienmēr izskatīsies stilīga, individuāla un neatkārtojama.
  2. Kvalitāte – tavas drēbes būs izturīgākas gan pret modes tendenču maiņu, gan pret nodilumu.
  3. Taupi laiku – ja esi atradusi labu apģērbu salonu, kura apģērbi tev vislabāk piestāv, turpini tur iepirkties. Labāk iepirkties retāk un dārgāk, nekā izšķiest laiku, skraidot pa pilsētu un cenšoties piemeklēt līdzīgus apģērbus no vairākām firmām.
  4. Taupi naudu – skatīt 2. un 3. iemeslu!
  5. Taupi savus un citu cilvēku nervus – jo mazāk modes upuru, jo harmoniskāk dzīvosim!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!