Foto: Shutterstock
Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā teju katram no mums ir viedtālrunis. Tā sniegtās iespējas atvieglo ikdienu un dažādo dzīvi. Jāpiebilst, ka jau sen tālruņa lietošana neaprobežojas vien ar komunikācijas un izklaides funkcijām – pateicoties dažādajām aplikācijām, varam krietni vieglāk menedžēt mūsu ikdienu visdažādākajās tās jomās.

Turpinājumā piedāvājam Womanitely.com apkopotās viedtālruņu aplikācijas, kas īpaši noderīgas ir sievietēm, ļaujot pārvaldot gan mūsu ikdienu un tās uzdevumus, gan piefiksēt izmaiņas veselības stāvoklī un plānot atpūtu.

Women's Health Diary

Konkrētā aplikācija ne reizi vien atzīta par vienu no populārākajām sievietes veselībai veltītajām programmām. Tā ļauj pārvaldīt dažādas mūsu dzīves jomas, ieskaitot veselīga uztura plānošanu, menstruālā cikla analizēšanu, veselības stāvokļa izmaiņu un pat ienākumu fiksēšanu. Women's Health Diary ir bezmaksas aplikācija, to iespējams lejuplādēt vietnēs Google Play un iTunes.

Baby Steps -The Journey of A Lifetime

Vairumā gadījumu grūtniecība ir viens no priekpilnākajiem laikiem sievietes dzīvē. Ja arī tu gaidi mazuli un vēlies piefiksēt gan savas fiziskās, gan emocionālās sajūtas, iespējams, tev lieti noderēs aplikācija Baby Steps -The Journey of A Lifetime. Tā ļauj sekot līdzi gan mazuļa attīstībai, gan mātes veselības stāvoklim, sniedzot iespēju efektīvāk piefiksēt noderīgu informāciju. Arī šī aplikācija ir lejuplādējama bez maksas.

The Pill

Lai gan šī aplikācija nav bezmaksas, tā ir viena no noderīgākajām programmām, kas ļauj analizēt menstruālo ciklu un nodrošina atgādinājumu ik dienas izdzert plānoto hormonālās kontracepcijas tableti, ja tādas tiek lietotas.

Tādējādi The Pill sniedz krietni delikātāku un vienkāršāku signālu konkrētā procesa veikšanai, nekā, piemēram, modinātājpulksteņa uzlikšana, kā arī tai ir citas aizraujošas funkcijas.

Period Tracker

Aplikācija ļauj plānot menstruālo ciklu un mēneša īpašās dienas, pēc kurām vadoties nereti saskaņojam citas savas ikdienas dzīves norises – piemēram, ceļojumus, izbraukumus pie dabas krūts vai SPA apmeklējumu. Tāpat aplikācija ļauj noteikt un analizēt auglīgās dienas, kā arī piefiksēt iespējamās veselības stāvokļa izmaiņas cikla laikā. Arī šī aplikācija ir lejuplādējama bez maksas.

WebMD

WebMD ir viena no apjomīgākajām bezmaksas aplikācijām, kas izstrādāta sievietes veselības stāvokļa kontrolēšanai un analizēšanai visdažādākajās tā jomās. Tāpat aplikācija sniedz atbildes par dažādu slimību un veselības problēmu pirmajiem simptomiem, vienlaikus, protams, atgādinot par nepieciešamību lūgt mediķu palīdzību.

Glow

Konkrētā aplikācija var lieti noderēt, plānojot mazuli. Tā ļauj noteikt mēneša auglīgās dienas, ovulācijas simptomus, kā arī fizisko pašsajūtu un tās pārmaiņas cikla laikā. Tāpat aplikācijai ir virkne citu funkciju, kas ļauj labāk izprast sievietes menstruālā cikla specifiku un labvēlīgākos apstākļus mazuļa ieņemšanai.

Daily Yoga

Kā zināms, joga pozitīvi ietekmē gan mūsu fizisko, gan garīgo pašsajūtu, tā uzlabojot dzīves kvalitāti kopumā. Aplikācija Daily Yoga iedāvā vairāk nekā 50 dažādu jogas veidu nodarbību sēriju, vairāk nekā 500 pozīciju kombināciju, 18 skaņu celiņus fona mūzikai, kā arī video un audio instrukcijas pareizai asanu izpildei.

Aplikācija arī piedāvā izvēles iespējas jogas vingrojumiem kājām, vidukļa zonai, mugurai, rokām, gurniem utt. Aplikācija ir lejuplādējama bez maksas.

eMeals

Maltīšu plānošana un pārtikas iegāde ir norises, kas mūsdienu sievietes aizņemtajā ikdienā paņem ne mazums laika. Lai veselīgu uzturu ievērot būtu vieglāk, talkā nāk aplikācija eMeals, kas piedāvā ne tikai vairāk nekā 50 recepšu idejas, nedēļas maltīšu plānu ar septiņu dažādu vakariņu receptēm, bet arī organizētas iepirkšanās ceļvedi un vērtīgus speciālistu padomus veselīga dzīvesveida ievērošanā. Aplikācija ir bezmaksas.

Relax: Stress and Anxiety Relief

Stress ir neiztrūkstoša mūsdienu dzīves sastāvdaļa un no tā nav iespējams izvairīties pilnībā. Taču samazināt stresa līmeni ikdienā var un to vajadzētu darīt ikvienam. Aplikācija Relax piedāvā instrumentus, kā to paveikt, nodrošinot gan meditācijas un elpošanas vingrinājumu paraugdemonstrējumus, gan sniedzot ieskatu tehnikā, kā nomierināt satrauktu prātu un atslābināt saspringušu ķermeni.

Ja esi apņēmusies uzlabot savu veselību, tad, iespējams, minētā aplikācija ir viens no piemērotākajiem palīglīdzekļiem, ko iekļaut savā ikdienā mērķa sasniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!