Foto: Shutterstock
13. decembrī Eiropas Savienības mājā eksperti diskutēs par personalizētās medicīnas iespējām un to, kur labāk saņemt nepieciešamo ārstēšanu – Latvijā vai citur Eiropā. "Rutks" lasītāji varēs vērot arī diskusijas video tiešraidi. Diskusijas sākums pulksten 11.

Pasākuma rīkotāji informē, ka diskusijas laikā eksperti meklēs atbildi uz jautājumiem par to, kas ir personalizētā medicīna un ko tieši tā piedāvā, kā arī mēģinās saprast, kur veikt ārstēšanos – tepat Latvijā vai meklēt palīdzību citur. Diskusijas laikā arī ikviens skatītājs varēs ekspertiem uzdot jautājumus, rakstot uz e-pastu jautajumi@diskusijuklubs.lv.

Diskusiju atklās "Roche Latvija" medicīnas direktors Kaspars Losāns. Par personalizēto medicīnu Latvijā stāstīs Latvijas Universitātes profesors Valdis Pīrāgs. Par mūsdienu tendencēm cīņā ar vēzi stāstīs "Roche Latvija" pārstāvis Rauls Vēliņš, bet Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra profesors Jānis Kloviņš stāstīs par tēmu "No fundamentālās zinātnes uz komerciāli veiksmīgu inovāciju". Diskusiju noslēgs "KPMG Latvia" pārstāvja Edgara Voļska stāstījums par to, ka personalizētā medicīna paredz – jāmaksā tikai par efektīvu terapiju. Pēc tam sekos atbildes uz skatītāju jautājumiem.

Sarunu rīko "Roche akadēmijas" Diskusiju klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!