Foto: Shutterstock
Nomoka sāpes kaklā un muskuļos, paaugstinātas temperatūras dēļ nedz ēst gribas, nedz arī īsti var pagulēt, kaut arī nogurums no nepārtrauktās klepošanas ir milzīgs. Prātā, visticamāk, uzreiz nāk doma par Covid-19. Un tomēr – ne vienmēr pie veselības problēmām ir vainīgs bēdīgi slavenais koronavīruss. Ar līdzīgiem simptomiem var noritēt arī daudzas citas elpceļu slimības, tostarp pie vainas var būt elpceļu hlamīdijas, kuras pienācīgi neārstējot sekas var būt bēdīgas. Kas tās ir? Par to raksta turpinājumā!

“Ap vieniem diviem naktī pamodos no tā, ka sāku klepot un nevarēju apstāties. Klepo, klepo, izklepo – un jau atkal klepo. Un tad jau atkal – klepo, klepo un izklepo,” savu pieredzi atklāj Diāna. Tā bija svētdiena, un nākamajā dienā sieviete devās uz darbu (sieviete stāsta par laiku pirms Covid-19 pandēmijas – aut.), tomēr klepus nepārgāja un no lielās klepošanas ļoti sāpēja gan mugura, gan vēders. “Biju nomocījusies. Ģimenes ārsts man bija Bauskā, tāpēc pierakstījos pie maksas ģimenes ārstes. Aizgāju pie viņas, man izrakstīja slimības lapu, izrakstīja arī kaut kādu injekciju, lai nomierinātu muskuļus, bet klepus tāpat nepārgāja,” viņa stāsta.
Tobrīd Diānai nebija nedz temperatūras, nedz noguruma – vienīgais diskomforta iemesls bija lielais klepus. “Domāju – tā kā man ir astma, varbūt tā ir kāda alerģiska reakcija. Dzēru pretalerģijas zāles, bet nekas nepalīdzēja.” Sievietei veica rentgenu, kuram sekoja ļoti smaga nakts. “Es burtiski smaku nost. Tā kā dzīvoju viena pati, īsti nesapratu, ko darīt. Saukt ātros vai ne? Tad es domāju: “Labi, kā būs, tā būs. Nomiršu – nomiršu, nenomiršu – tad nenomiršu,” atklāj Diāna. Nākamajā dienā viņa jau atkal aizgāja pie ģimenes ārstes, kura, ieraugot Diānu, uzreiz teica, ka sauks neatliekamo palīdzību un sūtīs sievieti uz slimnīcu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!