Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā dēvētā paradoksālākā jeb "Kremļa diēta" atkal kļūst populāra. Diēta paredz ogļhidrātu ierobežošanu uzturā un, to ievērojot, jāskaita balles un punktus. Šobrīd internetā iespējams lejuplādēt dažādas tabulas un norādes, kā pareizi sekot diētai, vēstī resurss women.delfi.ua.

Tieši nepareiza un pārmērīga ogļhidrātu uzņemšana visbiežāk noved pie lielā svara veidošanās. Diēta paredz, ka cilvēks uzņem nelielu daudzumu ogļhidrātu, tas palīdz zaudēt vai noturēt svaru. Lielākoties cilvēks lieto uzturā olbaltumvielas un taukus.

Kremļa diēta pierādījusi savu efektivitāti gan sieviešu, gan vīriešu vidū, raksta portāls. Daudzi to iecienījuši tāpēc, ka šo diētu ir salīdzinoši viegli izturēt. Tā paredz, ka cilvēks drīkst lietot alkoholu teju neierobežotā daudzumā, drīkst ēst jebkādu gaļu un vispār drīkst mieloties ar treknu pārtiku. Tievēšana notiek uz ogļhidrātu samazināšanas rēķina.

Taču ogļhidrātu uzņemšanas ierobežojums vienlaicīgi ir arī diētas trūkums - treknās gaļas un citu treknu produktu uzņemšana ved pie šlakvielu uzkrāšanās organismā, kam var sekot problēmas ar cilvēka ādas stāvokli.

Ierobežotā ogļhidrātu uzņemšana izraisa nomāktu emocionālo stāvokli, galvassāpes, reiboņus. Augļu un dārzeņu trūkums pārtikā - vitamīnu un minerālvielu iztrūkumu.

Kremļa diētai būs rezultāts, ja tās ievērošanas laikā tiks uzņemti arī vitamīni un minerālvielas. Tāpat tomēr jācenšas izvairīties no liela  alkohola daudzuma un pārāk trekniem produktiem.

Tā kā ar šo diētu viegli nošaut greizi, speciālisti iesaka pirms tās uzsākšanas konsultēties ar savu ārstu vai dietologu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!