Būt pazīstamam un sabiedrībā atzītam māksliniekam ne vienmēr ir viegli, jo nākas sastapties gan ar uztraukumu pirms uzstāšanās, gan, iespējams, ar pārspīlētu pārliecību par sevi jeb "zvaigžņu slimību". Par to, kā ar šīm lietām tiek galā pianists Vestards Šimkus, viņš stāsta raidījumā "Māmiņu klubs".

"Uztraukumu es pieveicu pirms daudziem gadiem, pajautādams sev, par ko gan es uztraucos," atklāj Šimkus, "jo tā taču ir vienīgā lieta, ko es protu darīt dzīvē. Man vajadzētu uztraukties par jebko citu. Un tiešām… Kopš tā brīža par kaut kādiem praktiskiem darbiem es uztraucos daudz vairāk nekā par kāpšanu uz skatuves." Kāpjot uz skatuves, pianists vienkārši klausoties mūzikā un baudīt to, ko viņam patīk darīt.

Jautāts par tā sauktos "zvaigžņu slimību", Šimkus norāda, ka tā ir lieta, ko parasti pamana līdzcilvēki, nevis tas, kurš no tās cieš. "Tāpēc es arī nevaru neko konkrētu atbildēt uz šo jautājumu, jo es pats, iespējams, neapzinos savas zvaigznītes. Man pašam nav īsti laika un varbūt vēlēšanās par tām zvaigznītēm domāt, jo pēc katra koncerta nākamajā dienā ir jāsāk gatavoties nākamajam un nav īsti tāda atelpas brīža, kad es varētu uz savām zvaigznītēm paskatīties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!