Kādi ir trīs nozīmīgākie notikumi basketbolists Daira Bertāna dzīvē? Izrādās, ka nokļūšana NBA nebūt nav viņa topa pirmajā vietā. Par to, kas viņa dzīvē bijis svarīgs, sportists stāsta raidījumā "Starp mums runājot".

"Jāsāk noteikti ar dēla piedzimšanu. Es domāju, ka man nav jāstāsta kāpēc," saka basketbolists. Sportista dēls pasaulē nāca 2016. gada 13. decembrī. Tā kā mazais piedzima basketbola sezonas laikā, un tas notika nedaudz vēlāk nekā bija plānots, Bertānam bija jāatgriežas pie komandas pirms šī svarīgā notikuma. "Man bija vienalga – mani atlaidīs, man soda naudu piespriedīs – es nebraukšu, es palikšu te." Tiesa, viņš nepalika Latvijā ilgāk. Sportists atgriezās Turcijā, kur tolaik spēlēja, un dēlu ieraudzīja tikai pēc trīs nedēļām. "It kā nav tik daudz, bet man tās trīs nedēļās likās kā trīs mēneši."

Kā otru svarīgāko savas dzīves notikumu Bertāns min mammas uzvaru cīņā ar krūts vēzi. "Tas arī bija tā ļoti emocionāli." Nokļūšanu NBA sportists ierindo trešajā vietā: "Tagad man jāteic, ka es beidzot piepildīju savu sapni un tiku spēlēt NBA." Pirmo reizi esot laukumā un spēlējot šajā līgā, sportista domas kavējušās pie tā, kam viņš ir izgājis cauri, kā viņš ir audzis nokļuvis līdz vietai, kur viņš atrodas tagad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!