Vai tavs piemājas bruģis kļuvis drūmi pelēcīgs, mājas fasāde apaugusi ar putekļiem, savukārt koka terase pamazām ietērpjas sūnu plīvurā? Un kā ar auto – vai tas saules staros joprojām laistās tā, it kā nupat būtu izbraucis no salona? Iedarbīgākais veids, kā atgūt agrāko svaigumu un spozmi, ir ņemt talkā augstspiediena tīrītāju. Ar šo ierīci iespējams apkarot visus netīrumus un aizskalot pat visnoturīgākos dubļus. Virsmu agrākais "wow" efekts nekur nav zudis – atgūsti to ātri, efektīvi un ērti.
T 7 PLUS T-Racer VIRSMU TĪRĪTĀJS
Augstspiediena tīrītājs būtībā ir ūdens sūknis, kas, izmantojot nelielu ūdens daudzumu, ir spējīgs pacelt ūdens darba spiedienu un pielietot to kā instrumentu virsmu tīrīšanai. Lai gan ierīce pārdošanā ir jau daudzus gadus, liela daļa cilvēku nemaz nenojauš par tās daudzfunkcionalitāti un gandrīz neierobežotajām pielietošanas iespējām.

"Transportlīdzeklis, bruģis, dārza ķerra, dārza mēbeles, koka terase – es jau, visticamāk, esmu nosaucis vairāk virsmu, nekā vidējais cilvēks spēj iedomāties. Ar augstspiediena tīrītāju var arī iztīrīt aizsērējušas ūdens notekas, rensteles ap jumtu, kanalizācijas caurules, bet ar smilšu strūklu – notīrīt krāsu no automašīnas riepu diskiem vai no rūsas un krāsas atbrīvot vecos metāla vārtiņus," augstspiediena tīrītāju plašās iespējas ieskicē "Kärcher" pārstāvis Pēteris Lācis.

Izmantojot piemērotus aksesuārus, ar augstspiediena tīrītāju var nomazgāt dažāda veida transportlīdzekļus – automašīnas, velosipēdus, motociklus –, tīrīt ēku sienas, jumtus, žogus, terases, taciņas, āra kāpnes, baseinus, dīķus, siltumnīcas, saules paneļus, dārza mēbeles, bērnu rotaļu laukuma atrakcijas, dārza instrumentus, puķupodus, caurules un vēl daudzas citas virsmas un ierīces, piemēram, zāles pļāvēja pamatni, uz kuras mēdz sakrāties zaļā masa. Ūdens spiediens ļauj atbrīvoties no netīrumiem, kas ir dziļi ieēdušies, turklāt praktiski pētījumi liecina, ka ar spiediena tīrītāju var sasniegt vislabākos rezultātus.
Šeit ir tas "wow" efekts. Tie cilvēki, kas nekad mūžā nav lietojuši augstspiediena tīrītāju, pirmo reizi to izmēģinot, ir izbrīnīti – "wow", izrādās, ka bruģis patiesībā ir citā krāsā, bet mājas fasāde ir daudz gaišāka.
Pēteris Lācis, "Kärcher" apmācību pasniedzējs
Augstspiediena tīrītāji ir ērti lietojami, tos pievienojot ūdens padevei un enerģijas avotam. Tāpat arī pieejamas ierīces, kurās var izmantot ūdeni no alternatīviem avotiem, piemēram, lietus mucas. Pēc darbības jaudas un principa tās iedala trīs pamata klasēs – zemspiediena tīrītāji, vidēja spiediena iekārtas un augstspiediena iekārtas, kas tiek dalītas arī izpildījuma klasēs. Iegādājoties ierīci, vēlams rūpīgi izvērtēt, kādam nolūkam tā tiks izmantota.
Zemspiediena iekārtas, piemēram, "Kärcher" mobilais āra tīrītājs "OC 3" ar litija jonu akumulatoru un ūdens tvertni, neaizņem daudz vietas, ir ērti transportējamas un uzglabājamas. "OC 3" ir lieliski piemērots velosipēdu mazgāšanai, pārgājiena apavu un gumijas zābaku noskalošanai, delikātu virsmu kopšanai. Iespējams iegādāties arī īpašu komplektu suņu mīļotājiem, ar kura palīdzību pēc pastaigas var nomazgāt četrkājaino draugu un sakopt viņa kažoku.
Vidēja spiediena iekārtas ir paredzētas mazākiem tīrīšanas darbiem un ideāli derēs, ja tuvumā nav strāvas kontaktligzdas, jo tās darbina akumulators, kas ir savstarpēji maināms dažādiem “"Kärcher" produktiem.
Augstspiediena iekārtas darbina akumulators vai strāva/elektrība, arī iekšdedzes dzinējs (benzīns). Šī produktu grupa tiek iedalīta klasēs no 2 līdz 7 (izlaižot 6), kas tiek apzīmētas ar burtu K. Ar katru nākamo klasi tiek iegūta veiktspējīgāka un jaudīgāka iekārta, ar kuru var nomazgāt lielāku laukumu un noturīgākus netīrumus. K4–K7 klases mazgātājos var izmantot ūdeni no alternatīviem ūdens avotiem.
Derētu ielāgot – jo mazāka iekārta, jo mazāk iespēju. Nevajag lolot cerības, ka maza ierīce varēs visu paveikt. Atkarībā no tīrāma apjoma un virsmas veida, speciālisti palīdzēs izvēlēties īsto modeli.
Pēteris Lācis, "Kärcher" apmācību pasniedzējs
“Kärcher” augstspiediena tīrītāju standarta piederumu komplektā ir mainīgas jaudas strūklas caurule, rotējošā sprausla, augstspiediena pistole, augstspiediena šļūtene un ūdens filtrs. Tiesa, ir situācijas, kad vēlams papildus iegādāties lielāku ienākošā ūdens filtru, jo nereti ūdens, kas tiek izmantots, nemaz nav tik tīrs, kā sākumā varētu šķist. Šļūtenē var veidoties nosēdumi un saaugt aļģes, savukārt ierīces uzgalī var nejauši uzkrāties, piemēram, smiltis. Šis filtrs ir ar lielāku virsmu, vienmēr acu priekšā un ļauj savlaicīgi pamanīt brīdi, kad tam nepieciešama tīrīšana. Ar aprīkojumu, kas nāk līdzi starta komplektā, pietiek aptuveni 80% tīrīšanas darbu. Tiesa, jāņem vērā aprīkojuma piemērotība, jo tas ietekmēs to, cik ērti atsevišķi tīrīšanas darbi būs veicami. Ūdens spiediens parasti visspēcīgākais ir tiešā uzgaļa tuvumā, līdz ar to ieēdušos netīrumus vieglāk varēs notīrīt, ja tiks samazināts uzgaļa attālums. Savukārt, apkopjot jutīgas, delikātas virsmas, attālums ir jāpalielina.
"Piemēram, bruģi var mazgāt ar standarta komplektā esošo rotējošās strūklas sprauslu jeb tā saucamo dubļu frēzi, tikai jāatceras, ka Ņūtona trešo likumu neviens nav atcēlis – jebkura darbība rada pretdarbību. Proti, ja vācam nost netīrumus ar rotējošo frēzi, netīri kļūsim mēs paši, vai, mazgājot bruģi un tuvojoties fasādei, dubļi tiks izmētāti pa sienu. Pēc tam būs arī pašiem sevi jānomazgā, būs jānoskalo arī fasāde un blakus esošās lietas. Ar pareizu aprīkojumu mēs darbu varam padarīt vizuāli vienmērīgāku un arī izvairīties no dubļu izšļakstīšanas – bruģis būs vienmērīgi nomazgāts, uz tā nebūs gaišāku vai tumšāku pleķu, bet apkārtne nebūs piešķiesta ar dubļiem," stāsta "Kärcher" pārstāvis.

T 7 PLUS T-Racer VIRSMU TĪRĪTĀJS
Izvēloties pareizo iekārtu ar īstajiem piederumiem, ievērojami uzlabosies tīrīšanas pieredze un tiks iegūtas papildu iespējas arī ļoti specifisku netīrumu apkarošanai. Mazgāšanas process būs efektīvāks un ērtāks, bet rezultāts – acij tīkamāks. Piemēram, iespējams iegādāties papildu komplektu automašīnas tīrīšanai. Tajā ir mazgāšanas birste, putu uzgalis un automašīnas tīrīšanas līdzeklis. Pateicoties to bajonetes tipa savienojuma sistēmai, "Kärcher" piederumus ir vienkārši pievienot jebkuram spiediena mazgātājam.

WB 120 Car & Bike rotējošā birste
Savukārt "Kärcher" piedāvātie tīrīšanas līdzekļi ir universāli produkti, kas nodrošina saudzīgu kopšanu un aizsardzību, kā arī palīdz ietaupīt laiku un resursus. To ražošanas procesā piedomāts gan par ilgtspēju, gan atjaunīgajiem dabas resursiem.

FJ 10 C Putu uzgalis "Connect 'n' Clean" Ar Ultra Foem tīrītāju
G 180 Q Smart control pistole ar Bluetooth, sadarbojas ar aplikāciju viedrtālrunī
"Smart Control" augstspiediena tīrītāju iespējams savienot ar viedtālruņa lietotni "Home & Garden", kas uzkopšanas pieredzi ļaus pacelt jaunā līmenī. Lietotnē iespējams reģistrēt vairākas ierīces, un ekspertu padomi ļaus tīrīšanas darbus paveikt kā īstam profesionālim. Kā tas darbojas?

"Reģistrējot iekārtu, lietotne norādīs, kam ir jābūt tās komplektācijā. Tā arī pastāstīs, kādā secībā jāsaliek vai jāsaskrūvē detaļas, ja tas nepieciešams. Tā darbojas gan ar "Smart Control" iekārtām, gan arī "Power Control", taču šajā gadījumā ierīci un lietotni nevarēs savienot, izmantojot "Bluetooth". Lietotnē pieejams padomdevējs, kā, piemēram, nomazgāt auto. Ja reģistrēs papildu aprīkojumu tam, kas jau nāca līdzi oriģinālā, padomdevējs arī atgādinās, ka tev tāds ir un var noderēt. Tāpat arī iekļauti demonstrējumi ar dažādu virsmu ideālo tīrīšanas procesu, un tas var ļoti atvieglot tīrīšanas darbus. Lietotne soli pa solim parādīs, kā ko darīt. Iekārtai iespējams reģistrēt arī adresi, un augstspiediena tīrītāja gadījumā lietotne saimniekam tad atgādinās par aukstuma tuvošanos, aicinot ierīci ienest siltumā, lai nesasaltu tajā esošais ūdens un tā netiktu sabojāta. Ja iekārtu nav iespējams glabāt siltumā, to var sagatavot uzglabāšanai neapkurināmās telpās, ierīci pirms tam padarbinot bez pievienotas šļūtenes, tādējādi atbrīvojoties no tajā esošā ūdens,” stāsta “Kärcher” pārstāvis.

Lejupielādē: Google Play vai App store
"Kärcher" zīmols ir spiediena tīrītāju pasaules tirgus līderis un jau vairāk nekā 85 gadus simbolizē kvalitāti. Visi saražotie produkti tiek rūpīgi pārbaudīti un testēti, lai nodrošinātu, ka klients saņem funkcionālu un veiktspējīgu ierīci, kas kalpos daudzus gadus un būs izcils palīgs saimniecībā.

Eksperts norāda – ja augstspiediena tīrītājā jau sākumā nav parādījies kāds brāķis un cilvēks rūpīgi to lieto, pirmā nopietnā apkope vai ļoti simbolisks remonts ierīcei, iespējams, būs nepieciešams tikai piecu līdz desmit gadu laikā. Būtiski pieminēt, ka "Kärcher" salonos iespējams salabot arī vairāk nekā desmit gadus vecas iekārtas.
Ir ļoti dažādi uzskati par to, kas ir tīrs un sakopts. Kādam divas uz bruģa nokritušas lapiņas radīs satraukumu par to, ko padomās kaimiņi, bet ir arī tādi, kas lieki neiespringst par divus centimetrus biezu lapu slāni uz bruģa. Katram ir sava mēraukla, taču, tikko mēs mājās vēlamies kaut ko sakopt un daļa no tā ir mazgājama, vislabākais risinājums un palīgs vienmēr būs augstspiediena tīrītājs. Tas sniedz ļoti plašas uzkopšanas iespējas.
Pēteris Lācis, "Kärcher" apmācību pasniedzējs

Visus rakstā minētos produktus meklē