Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainai tūlīt, sākot no maija vidus, frontē nāksies saskarties ar sarežģītu, bet ne katastrofālu situāciju, pirmdien publicētā intervijā ar raidsabiedrību BBC norādīja Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Kirillo Budanovs, vēsta medijs "Kyiv Independent".

"Tuvākajā nākotnē mūs sagaidīs sarežģīta situācija. Tomēr, lai ir skaidrība, tā nebūs katastrofāla," sarunā skaidroja Budanovs. Jāuzsver arī, ka intervija ar pārstāvi norisinājusies 19. aprīlī – dienu pirms ASV Pārstāvju palāta nobalsoja par likumprojektu, kas paredz 61 miljarda ASV dolāru palīdzības piešķiršanu Ukrainai.

"Nebūs nekāda Armagedona, kā daudzi apgalvo. Mēs plašāk par to šobrīd nerunāsim, bet būs grūts periods," uzsvēris Kijivas pārstāvis, norādot, ka grūtības gaidāmas maija vidū un jūnija sākumā.

Budanovs gan precizējis, ka runa ir par kopējo situāciju, ne tikai fronti vai iekšpolitiku. Lai gan viņš neatklāja konkrētas detaļas, Budanovs norādījis, ka Krievija izmantos visaptverošu pieeju pret Ukrainu, ziņo medijs "Kyiv Post".

Tāpat viņš sarunā norādījis, ka Krievijas kājniekiem šobrīd ir labāks aprīkojums nekā iepriekš. Tomēr vienlaicīgi Maskava saskaras ar militāro transportlīdzekļu un citas smagās tehnikas kvalitātes strauju pasliktināšanos.

"Kas attiecas uz personāla kvalitāti: tie, kas piedalījās pilna mēroga iebrukuma pirmajā fāzē 2022. gadā, bija īsti profesionāļi ar kaujas pieredzi. Bet kopš tā laika neviens no viņiem vairs nav palicis. Krievija cīnās ar mobilizētiem spēkiem," secināja eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!