Foto: Publicitātes foto
Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārais departaments jau ceturto gadu pēc kārtas piedalījās starptautiskajā tūrisma izstādē - gadatirgū Balttour 2011, informē ĀM preses centrs.

Ministrijas stendā bija iespēja saņemt informāciju par drošu ceļošanu un rīcību nokļūstot ārkārtas situācijās ārvalstīs.

Stenda apmeklētāji tika aicināti izmantot diennakts ārkārtas situāciju tālruni 29287398, ja ir iekļuvuši problemātiskās vai krīzes situācijās ārvalstīs, kā arī bezmaksas informatīvo tālruni 80005905, lai saņemtu ceļošanai nepieciešamo informāciju.

Izstādes apmeklētāji izrādīja interesi par ĀM ieteikumiem gan kā sagatavoties pirms ceļojuma, gan kā rīkoties ārkārtas situācijās ceļojuma laikā.

ĀM darbinieki aicināja ceļot gribētājus reģistrēties Konsulārajā reģistrā, lai krīzes gadījumā operatīvi varētu saņemt nepieciešamo palīdzību no Latvijas vēstniecībām ārvalstīs.

Tika sniegta arī informācija par iespēju vērsties pēc palīdzības jebkuras citas Eiropas Savienības dalībvalsts pārstāvniecībā, ja attiecīgajā valstī nav Latvijas pārstāvniecības.

Izstādes apmeklētāji izrādīja lielu interesi par ministrijas ieteikumiem gan kā sagatavoties pirms ceļojuma, gan kā rīkoties ārkārtas situācijās ceļojuma laikā.

Daudzi apmeklētāji ĀM pārstāvjiem izteica pateicību par ministrijas sniegto atbalstu Ēģiptes nemieru laikā. Ārlietu ministrijas stendu apmeklēja ap 1700 apmeklētāju.

Svētdien izstādi apmeklēja arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. Viņš izstādes veidotājiem izteica atzinību par plašo piedāvājuma klāstu, kā arī aicināja vietējos uzņēmējus vairāk strādāt pie kompleksiem atpūtas risinājumiem.

Saskaņā ar Balttour izstāžu rīkotāju apkopoto statistiku, izstādi katru gadu apmeklē ap 20 tūkstoši interesentu. Ārlietu ministrijas dalība izstādē vēlreiz apliecināja, ka interese par drošu ceļošanu uz ārvalstīm ir liela un Balttour izstāde ir lieliska iespēja šo informāciju sniegt ceļot gribētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!