Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas tūrisma uzņēmumi atcēluši ceļojumus uz Japānu, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa.

Viņa informēja, ka pagājušajā nedēļā asociācijā apzināta informācija par tiem uzņēmumiem, kas organizē ceļojumus uz Japānu. Vienīgais uzņēmums, kas rīkoja grupu ceļojumu, bija tūrisma aģentūra "Travel Line", tomēr tā atcēlusi tuvāko ceļojumu uz Japānu.

"Tiek organizēti arī individuālie ceļojumi uz Japānu, taču tos nerīko asociācijas biedri," paskaidroja Gitendorfa un piebilda, ka, visticamāk, tuvākajā laikā netiks rīkoti jauni ceļojumi uz dabas katastrofas skarto Japānu.

Tūrisma aģentūrā "Travel Line" aģentūrai BNS pavēstīja, ka tuvākais brauciens uz Japānu 27.martā ar klientu akceptu ir atcelts. Precīzu ceļotgribētāju skaitu uzņēmumā gan nenosauca.

Jau ziņots, ka Japānā 11.martā notika 8,9 ballu zemestrīce un tai sekoja cunami, kas nodarīja lielus postījumus.

Latvijas Tūrisma aģentu asociācija ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem likumu un ALTA statūtu ietvaros izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!