Foto: Publicitātes foto
Latvijas tūrisma piedāvājums tiks prezentēts starptautiskajā tūrisma izstādē "MITT 2011", kas no trešdienas 16. marta līdz sestdienai 19.martam, notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Kopā ar TAVA Latviju izstādē pārstāvēs Rīgas tūrisma attīstības birojs (RTAB) un vēl 11 ar tūrisma nozari saistīti uzņēmumi un pašvaldības.

"Dalībai izstādē - stenda izveidei un aktivitātēm tajā - nozares pārstāvji saņēmuši Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu. Tas dažus nozares spēlētājus pamudinājis pirmo reizi doties uz šo plašo tūrisma gadatirgu," stāsta TAVA tūrisma mārketinga eksperte Ramona Kačanova.

ERAF projekta "Latvijas kā tūrisma galamērķa konkurētspējas stiprināšana ārējos tirgos" atbalstu dalībai nacionālajā stendā "MITT 2011" saņēmusi Siguldas novada dome, Jūrmalas pilsētas dome, Cēsu kultūras un tūrisma centrs, SIA "Liepājas reģiona tūrisma birojs", Rīgas pilsētas pašvaldība, SIA "Viesnīcu un restorānu centrs", SIA "Medicīnas tūrisma centrs", transporta pakalpojumu kompānija SIA "Humus", tūrisma aģentūras "Atlantic Travel", "VIA Baltic", "Nikos Travel" un "Ekobalta VG".

Rīgas pilsētu izstādē pārstāvēs RTAB ar zīmolu "Live Riga", un sadarbībā ar to TAVA 17.martā rīkos pieņemšanu Latvijas stendā. Izstādes ietvaros 17.martā norisināsies arī Latvijas tūrisma prezentācija, kuras laikā tiks godināti aktīvākie sadarbības partneri - piecas lielākās Krievijas tūrisma kompānijas, kas 2010.gadā atvedušas uz Latviju visvairāk tūristus.

TAVA nacionālais stends atradīsies paviljonā, kur savu piedāvājumu prezentēs Vidusjūras, Eiropas un Baltijas valstis, tajā arī atsevišķa nodaļa būs veltīta medicīnas tūrismam.

Tāpat kā citās starptautiskās izstādēs, arī Maskavā TAVA stends tiks veidots saskaņā ar tūrisma tēlu "Nesteidzīga atpūta Latvijā". Tajā tiks demonstrētas Vides filmu studijas veidotās videofilmas un interaktīvās prezentācijas, piedāvātas Rīgas un apkārtnes tūrisma kartes, Latvijas tūrisma kartes, reģionu (Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales) tūrisma kartes, Latvijas tūrisma "Top 10" brošūras.

Tā kā viena no iecienītākajām Krievijas tūristu atpūtas vietām ir Jūrmala, tās pārstāvniecība izstādē būs īpaša. Jūrmalas pilsēta izstādē būs pārstāvēta gan Latvijas, gan Jūrmalas kūrortpilsētas stendā, kur pašvaldība kopā ar kūrortviesnīcām, Latvijas un Krievijas, kā arī Jūrmalu Krievijā pārstāvošajām tūrisma aģentūrām prezentēs savu piedāvājumu.

Jūrmalas pilsēta pirmo reizi šajā izstādē izmantos pērn iegūto Eiropas izcilākā tūrisma galamērķa (EDEN) zīmolu, apmeklētājus iepazīstinās ar sezonas nozīmīgākajiem pasākumiem, aktīvās atpūtas, SPA, atpūtas un atveseļošanas piedāvājumiem Jūrmalas kūrorta rehabilitācijas centros un kūrortviesnīcās. Jaunums šogad būs pašvaldības bērnu nometņu piedāvājums.

Krievija ir viens no Latvijas augsti prioritārajiem tūrisma mērķa tirgiem. Krievijas tirgus Latvijai ir pievilcīgs ne tikai tā apjoma dēļ, bet arī tūristu kvalitāšu dēļ.

Kā stāsta TAVA direktors Armands Slokenbergs, Krievijas tūristi vidēji uz pusi ilgāk kā citi augsti prioritāro tūrisma tirgu pārstāvji uzturas Latvijā (septiņas līdz astoņas diennaktis) un attiecīgi arī atstāj vairāk naudas, vairāk izmanto sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus, apmeklē tūrisma objektus, turklāt ir arī salīdzinoši apmierinātāki ar tūrisma pakalpojumu.

Slokenbergs norāda, ka Latvijai jāspēj izmantot tās priekšrocības, ko atzinuši paši Krievijas tūristi - Latvijas tuvumu Krievijai, ērtu sasniedzamību, saziņas iespējas krievu valodā. Krievijā labākas ir biznesa tūrisma iespējas, ko Krievijas nozares pārstāvji un biznesa tūristi novērtējuši augstāk, kā citu augsti prioritāro tirgu pārstāvji. Viņi Latviju redz kā vienu no tuvākajām un lētākajām Eiropas valstīm biznesa tūrismam.

"MITT" ir viena no piecām pasaules lielākajām tūrisma izstādēm un lielākais Krievijas un Austrumeiropas tūrisma profesionāļu forums. Pērn izstādi apmeklēja nepilni 80 tūkstoši interesentu no vairāk kā 1300 Krievijas pilsētām, Ukrainas, Baltkrievijas, Kazahstānas un 85 citām valstīm. Tūrisma profesionāļu īpatsvars apmeklētāju vidū pārsniedz 70%.

Kā ziņots, no 9.marta līdz 13.martam TAVA, RTAB un 16 citi tūrisma nozares uzņēmumi un pašvaldības piedalījās starptautiskajā tūrisma izstādē "ITB Berlin 2011" Vācijā.

Vēl TAVA paredzējusi no 7.novembra līdz 10.novembrim Latvijas tūrisma piedāvājumu prezentēt Londonā starptautiskajā tūrisma izstādē "World Travel Market". Šajā izstādē Latvijas nacionālā stenda platība būs 35 kvadrātmetri, un tajā plānotas desmit darba vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!