Izmeklēšanas laikā policijas darbinieki noskaidrojuši, ka Vasīlijs B., kurš nogalināja Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja priekšnieka vietnieka dēlu, ir līdzdalībnieks arī Veterinārā dienesta priekšnieka Artūra Fokina slepkavībā.
Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes 1.nodaļas darbinieki 9.martā uz aizdomu pamata par Fokina slepkavību aizturēja divus vīriešus, kuri saistīti ar šo slepkavību.

Pēc Leiškalna teiktā, sīkāka informācija par slepkavības atklāšanu šodien tiks izplatīta Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieka paziņojumā.

Fokins tika atrasts nogalināts pērn, naktī uz 17.februāri, blakus savai mājai Baltajā ielā, Rīgā.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Valdis Pumpurs toreiz informēja, ka Fokina slepkavība bijusi mērķtiecīga un plānota. Šajā slepkavībā konkrētu aculiecinieku nebija, bet policijai tad bija versija, ka noziegumu ir izdarījis viens cilvēks.

Valsts veterinārā dienesta (VVD) direktors Vinets Veldre iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka Fokinam savulaik ir draudēts saistībā ar profesionālo pienākumu veikšanu.

Pēc Veldres teiktā, VVD no 1123 dienesta uzraudzībā esošiem uzņēmumiem vairāk nekā pusi ir slēdzis, jo šie uzņēmumi neatbilst veterinārajām un sanitāri higiēniskajām prasībām.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā priekšsēdētājs Jānis Ādamsons 2000.gada 21.februārī paziņoja, ka Fokins esot bijis gatavs sniegt liecības pedofilijas lietā. Savukārt prokuratūras izmeklēšanas grupas vadītāja Biruta Ulpe neilgi pēc nozieguma izdarīšanas norādīja, ka pedofilijas krimināllietā nekad nav parādījies Artūra Fokina vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!