Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) lūdz iedzīvotāju palīdzību kriminālprocesā, kas tika sākts pēc tam, kad Grobiņas pagasta atkritumu poligona šķirošanas punktā tika atrasts jaundzimušas meitenes līķis, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

VP atgādina, ka 7. martā saņemta informācija par jaundzimušā līķi atkritumu poligona šķirošanas punktā. Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas “Noziegumi pret personas veselību”, kā arī nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu jaundzimušā nāves iemeslu.

Šajā kriminālprocesā joprojām turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Veicot procesuālās darbības, ir pārbaudītas vairākas versijas, taču tās nav apstiprinājušās, vēsta policijā.

Turpinot šķetināt notikušo, VP noderētu sabiedrības sniegtā informācija, jo pastāv iespēja, ka zīdaiņa māte nav stājusies grūtniecības uzskaitē, taču ir zināms, ka bērniņš iznēsāts pilnu grūtniecības laiku.

Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka meitenīte nākusi pasaulē šā gada februārī.

Līdz ar to VP aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir informācija par sievietēm, kuras bijušas gaidībās, taču šobrīd zīdaini neaprūpē.

Jebkura informācija ir noderīga izmeklēšanai un tiks pārbaudīta, uzsver policijā.

Tāpat VP norāda, ka garantē anonimitāti.

Policija aicina sniegt informāciju, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai sūtot informāciju e-pastā kanc@kurzeme.vp.gov.lv.

Jau ziņots, ka līķis tika atrasts Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastā atkritumu poligonā "Ķīvītes". Zīdaiņa mirstīgas atliekas esot atrasts šķirošanas cehā, kur pāršķiro šķirotos atkritumus.

Poligona valdes loceklis Normunds Niedols "liepajniekiem.lv" norādīja, ka līķis atrasts kartona iepakojumu plūsmā. Aatkritumu operators zinot, no kurienes izvesti konteineri, tādēļ, viņa ieskatā, policijai izdosies noskaidrot vainīgos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!