Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 7. martā, atkritumu poligonā Grobiņā atrasts zīdaiņa līķis, ziņo portāls "liepajniekiem.lv".

Medijs vēsta, ka notikuma vietā strādā Valsts policija (VP).

Aģentūra LETA ziņo, ka līķis atrasts Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastā atkritumu poligonā "Ķīvītes".

Zīdaiņa mirstīgas atliekas esot atrasts šķirošanas cehā, kur pāršķiro šķirotos atkritumus.

Poligona valdes loceklis Normunds Niedols "liepajniekiem.lv" norādīja, ka līķis atrasts kartona iepakojumu plūsmā.

Viņš arī norādīja, ka atkritumu operators zinot, no kurienes izvesti konteineri, tādēļ, viņa ieskatā, policijai izdosies noskaidrot vainīgos.

Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas "Noziegumi pret personas veselību" un tiks nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu jaundzimušā nāves iemeslu, vēsta LETA.

Kā aģentūru LETA informēja SIA "Eco Baltia vide" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Alise Zvaigzne, šodien ap plkst.11 šķirošanas rūpnīcā "Skudras" uz otrreizējo materiālu šķirošanas līnijas uzņēmuma darbinieki, kuri nodrošina manuālu šķirošanas procesu, atrada mazuļa ķermeni. Nekavējoties tika apturēta rūpnīcas darbība un izsaukta Valsts policija. Tālākais process nodots policijas rīcībā.

"Tā kā rūpnīcā šķirotie atkritumi nonāk no vairākiem Kurzemes reģioniem, nevaram spriest par to sākotnējo lokāciju. Šķirošanas rūpnīcā "Skudras" tiek veikta visu reģionā savākto atkritumu šķirošana pirms to noglabāšanas poligonā. Ņemot vērā izmeklēšanas procesu, plašāku informāciju par konkrēto situāciju pagaidām komentēt nevaram," norāda Zvaigzne.

Uzņēmuma darbinieki, kuri bija liecinieki šai situācijai, vadoties pēc pašsajūtas, tika aicināti doties mājās vai pieteikt brīvas tuvākās dienas, kā arī pēc nepieciešamības viņiem tiks nodrošināta psiholoģiskā palīdzība, norādīja Zvaigzne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!