Foto: DELFI

Šonedēļ 5. martā Valsts policija Augšdaugavas novada Nīcgalē aizturējusi 1975. gadā dzimušu vīrieti, kurš iedzīvotājiem nelicencēti, par maksu sniedza televīziju pakalpojumus, turklāt noprotams, ka piedāvāts Krievijas propagandas saturs, kura izplatīšana Latvijā ir aizliegta.

Kā skaidroja policijā, pēc aizturēšanas policisti veica virkni kratīšanu TV pakalpojumu sniedzēja un tā nelikumīgo pakalpojumu abonentu īpašumos. Kopumā tika konstatēts 181 nelikumīgs televīzijas klients. Kratīšanas laikā tika izņemtas televīzijas signāla uztveršanas, formēšanas un izplatīšanas iekārtas.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 208. panta – par nodarbošanos ar uzņēmējdarbību, attiecībā uz kuru pastāv speciāls aizliegums. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, kā arī var tikt ierobežotas turpmākās uzņēmējdarbības iespējas.

Valsts policija brīdina, ka pašlaik saskaņā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņu padomes (NEPLP) lēmumiem Krievijas propagandas kanāli ir aizliegti.

Vadoties no Aizsargāta pakalpojuma likuma nosacījumiem - par nelegālas sistēmas uzstādīšanu, ierīkošanu, instalēšanu vai izmantošanu personīgiem mērķiem piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 700 eiro, līdz ar to šobrīd pie administratīvās atbildības saucami arī nelegālas televīzijas galalietotāji. Vienlaikus policija norāda, ka šo normatīvo aktu mērķis nav sodīt iedzīvotājus, bet gan aizsargāt Latvijas informatīvo telpu un pašus cilvēkus.

Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuriem radušās šaubas par viņu TV apraides operatoru, pārliecināties par attiecīgās licences esamību pakalpojuma sniedzējam NEPLP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!