Gulbenē ierosināta krimināllieta pret negodīgu piena savācēju, kurš palicis parādā "piena naudu" daudziem zemniekiem Gulbenes un Alūksnes rajonā.
Individuālā uzņēmuma "Pededze" īpašnieks, 30 gadus vecais Jāzeps Dreimanis, vairākus gadus turpināja vākt pienu no lauciniekiem, haotiski maksādams "piena naudas", bet daudziem palikdams parādā. Ne vienam vien lauciniekam "piena nauda" ir vienīgie reālie ienākumi.

"Tagad lūdzam atsaukties visus piekrāptos klientus," sacīja Markova.

Sazinoties ar uzņēmumu "Limbažu piens", kur Dreimanis nodeva savākto pienu, piekrāptie klienti arvien uzzinājuši, ka piena nauda samaksāta laikus. Taču līdz lauku cilvēkiem tā atpakaļ bieži vien nenonāca. Reizēm pēc ilgstošas lūgšanās dažām lauku sieviņām Dreimanis naudu atdeva, taču citas tā arī palika bešā.

Piekrāptās lauku sievas ne reizi vien meklējušas palīdzību vietējā laikrakstā "Dzirkstele", publicēdamas tur pārmetuma vārdus krāpniekam, taču kaunināšana lietas labā maz ko līdzējusi.

Krimināllieta pret Dreimani ierosināta par svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu, ja to izdarījusi persona, kurai šī manta uzticēta, vai kuras pārziņā tā atradusies.

Šāds nodarījums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu, vai arī piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!