Pazudušā krievu izcelsmes ASV pilsoņa un uzņēmēja Leonīda Rožeckina lietā ir divi aizturētie, ceturtdien intervijā Latvijas Radio paziņoja Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis.
Viņš apstiprināja medijos izskanējušās ziņas, ka viens no aizturētajiem ir miljonāra Jūrmalas mājas pārvaldnieks Anatolijs Demčenkovs. Savukārt par otru Lieljuksis atteicās sniegt kādus komentārus, vien atklāja, ka tas ir Latvijas iedzīvotājs.

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa portālam "Delfi" sacīja, ka otra lietā aizturētā persona jau ir atbrīvota. Persona bija aizturēta 48 stundas un šobrīd ir atbrīvota pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu. Tai arī ir piemērots aizdomās turētā statuss.

Lieljuksis arī norādīja, ka jau drīzumā Latvijā ieradīsies Rožeckina ģimenes locekļi. Toties runas, ka Demčenkovs bijis Krievijas specdienestu pārstāvis Lieljuksis nosauca par fantāzijām. Savukārt laikraksts "Teļegraf" ceturtdien, atsaucoties uz Krievijas TV kanālu "Ren Baltija" ziņo, ka Rožeckins, iespējams, interesējies par "Lattelecom" privatizāciju. Latvijas telekomunikāciju asociācijas vadītājs Jānis Siliņš gan laikrakstam atzinis, ka neko nav dzirdējis par Rožeckina iespējamo interesi par "Lattelecom".

Arī Lieljuksis šādas ziņas dzirdēja pirmo reizi un nevarēja tās komentēt.

Jau ziņots, ka Demčenkovs tiek turēts aizdomās pēc Krimināllikuma 116.panta un 20.panta 4.daļas - par slepkavības atbalstīšanu. Apcietinātā identitāti ne likumsargi, ne viņa advokāti neizpauž. Zināms vien, ka viņš ir Latvijas iedzīvotājs.

Pēc policijas sniegtās informācijas, Rožeckins 16.martā laika posmā no plkst.0.15 līdz 7.30 nenoskaidrotos apstākļos pazudis no viņam piederošas mājas Jūrmalā, Kāpu ielā, un līdz šim brīdim vīrieša atrašanās vieta nav zināma.

Policija aicina atsaukties ikvienu iedzīvotāju, kurš laika posmā no 10. līdz 18.martam Jūrmalā ir redzējis pārvietojamies Rožeckinam piederošo automašīnu "Porshe Cayenne" tumši zilā krāsā ar valsts numuru "AZUR".

Rožeckins 2006.gadā ticis izsludināts starptautiskajā meklēšanā, un tiesa sankcionējusi viņa arestu. Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) paziņojis, ka Rožeckins ceļojis ar viltotu Latvijas pilsoņa pasi.

Pēdējos gados Rožeckins biznesa aktivitātes Krievijā ir ievērojami samazinājis. Viņam pieder Londonas ikdienas bezmaksas biznesa avīze "City A.M.", bet pērn viņš kopā ar "The Walt Disney Company" bijušā vadītāja dēlu un vairākiem citiem uzņēmējiem Losandželosā nodibināja kinofilmu producentu kompāniju "L+E Productions".

Īpašumu Jūrmalā Rožeckins iegādājies 2003.gadā par 900 000 latu, liecina Zemesgrāmatas informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!