Sākts kriminālprocess pret "RSK apdrošināšanas AS" valdi, raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Izmeklēšana notiek, lai noskaidrotu, vai un cik daudz iespējams atgūt no brokeru firmai "Trīs A brokers" samaksātā nepilna pusmiljona latu.

Iepriekš Finanšu un kapitāla tirgus komisija izteica aizdomas, ka Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā "RSK apdrošināšanas AS", slēdzot apdrošināšanas līgumu ar SIA "Rīgas satiksme", ir izšķērdējusi 485 000 latu. Šāda summa tika samaksāta brokeru firmai.

Faktam nākot atklātībā, tika atlaista apdrošināšanas kompānijas valde un tās jaunajam priekšsēdētājam toreizējais Rīgas mērs Jānis Birks uzdeva noskaidrot, vai no pašvaldības budžeta samaksātos līdzekļus iespējams atgūt, kā to izdarīt, kā arī nodrošināt, lai tiktu ierosināta lieta pret iepriekšējās valdes locekļiem.

"RSK apdrošināšanas AS" valdes priekšsēdētājs Aivars Neimanis informē, ka Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomikas policijas birojā ir saņemts iesniegums, uz kuru pamatojoties 8.jūnijā uzsākts kriminālprocess pret uzņēmuma iepriekšējo valdi.

"Pašlaik notiek lietas izmeklēšana, un to, vai un kā naudas summu iespējams atgūt, risinās kompetentas tiesībsargājošās institūcijas," uzsver Neimanis.

Iepriekšējais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns laikrakstam sacīja, ka, pamatojoties uz "Rīgas satiksmes" noslēgto pilnvaru ar brokeri, apdrošināšanas kompānijai neradās aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā.

"Tā kā esmu prom no kompānijas, nezinu, kāda ir lietas tālākā virzība. Zinu, ka izmeklēšana uzsākta, bet ar mani līdz šim neviens nav runājis - ne policijā, ne Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā," uzsver Gailāns.

Kamēr vēl nebija nomainīta kompānijas valde, apdrošināšanas kompānija paziņojusi - ja izrādīsies, ka "RSk apdrošināšanas AS" šajā darījumā ir maldināta, tā pieprasīs brokerim atlīdzināt samaksāto summu. Tā kā vecā valde atlaista un jaunā ir vērsusies policijā, pagaidām no "Trīs A brokers" tam pārskaitītie 485 000 latu netiek pieprasīti.

Kā ziņots, līdz šā gada beigām Rīgas dome iecerējusi piesaistīt investoru "RSK apdrošināšana AS" tālākai attīstībai.

Šā gada 26.maijā Rīgas dome nolēma ieguldīt 1,25 miljonu latu "RSK apdrošināšana AS" pamatkapitālā, kas nepieciešams, lai netiktu apturēta uzņēmuma darbības licence.

Kompānijas pašu līdzekļu nepietiekamība marta beigās bija 2 555 102 lati. Par to, ka pamatkapitālā steidzami nepieciešams papildu ieguldījums, Finanšu un kapitāla tirgus komisija informējusi uzņēmumu, brīdinot, ka gadījumā, ja kapitāla atjaunošanas jautājums netiek atrisināts, tiks lemts par "RSK apdrošināšanas AS" licenču apturēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!