Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Olaines iecirkņa darbinieki kriminālvajāšanas sākšanai Rīgas rajona prokuratūrai nosūtījuši lietu pret kādu 21.jūlijā no ieslodzījuma atbrīvotu vīrieti, kurš jau nākamajā dienā pēc iznākšanas no cietuma Rīgā, pie Māras dīķa, piedraudot ar stikla lausku, aplaupījis un izvarojis 1992.gadā dzimušu jaunieti, bet dažas dienas vēlāk līdzīgā veidā aplaupījis vēl divas gados jaunas sievietes, informēja RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

22.jūlijā neilgi pirms plkst.18 Pārdaugavā, pie Māras dīķa, kāds vīrietis, piedraudot ar lausku no sasistas stikla pudeles, aplaupīja 1992.gadā dzimušu meiteni. Jaunietei viņš atņēma naudu un mobilo tālruni. Pēc tam vīrietis savu upuri izvaroja un atstāja notikuma vietu.

24.jūlija rītā pirms plkst.6 Babītes apkaimē, uz veloceliņa Imanta-Jūrmala, sveša vīrieša uzbrukumā cieta kāda cita jauna sieviete, kura negaidīti tika nogāzta no divriteņa, bet pēc tam - aplaupīta. Piedraudot ar stikla lausku, laupītājs viņai atņēma mobilo tālruni un velosipēdu.

Savukārt 30.jūlijā pēc plkst.14 atkal Rīgā, pie Māras dīķa, ar stikla lausku tika piedraudēts aptuveni 25 gadus vecai sievietei. Laupītājs viņai atņēma mobilo tālruni un naudu.

2.augustā VP RRP Olaines iecirkņa darbinieki, realizējot operatīvo informāciju, aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu pastrādāšanu aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti, kurš tikai 21.jūlijā bija atbrīvots no ieslodzījuma. Cietumā vīrietis septiņus gadus atradās par laupīšanām un izvarošanām, turklāt vēl pēc iznākšanas no ieslodzījuma viņam bija piemērota policijas kontrole, pastāstīja Sadovskis.

Saistībā ar jūlija beigās izdarītajiem noziegumiem policijā sākts kriminālprocess par izvarošanu un laupīšanām. Cietušās aizturēto vīrieti atpazinušas kā savu pāridarītāju. 4.augustā Rīgas rajona tiesa viņam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Policijai ir aizdomas, ka 1982.gadā dzimušais vīrietis pēc iznākšanas no cietuma varētu būt pastrādājis arī citus noziedzīgus nodarījumus, tāpēc iedzīvotāji, kuri cietuši no viņa prettiesiskajām darbībām, ir aicināti vērsties policijā, zvanot uz tālruni 67 500 700, 112 vai anonīmo tālruni 67 086 677.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!