Policija pēc tuvinieku iesnieguma sākusi kriminālprocesu par 12 gadus veca zēna nāvi Daugavpils slimnīcā, informē Daugavpils portāls "Gorod.lv".

Radinieki uzskata, ka Artjoms 12.augustā miris slimnīcas bērnu ķirurģijas nodaļas ārstu nolaidības dēļ. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Zēna mirstīgās atliekas pēc radinieku pieprasījuma nosūtītas tiesu medicīnas ekspertīzei, ziņo portāls.

"Gorod.lv", atsaucoties uz tuvinieku stāstīto, informē, ka zēns nonācis slimnīcā 11.augustā, jo sūdzējies par asām sāpēm vēderā. Pēc rentgena un asins analīzēm puisēns ievietots bērnu ķirurģijas nodaļā, kur viņu izmeklējis ārsts Vasilijs Hristenko. Kā portālam stāstījusi Artjoma vecmāmiņa, viņai mediķis palicis atmiņā galvenokārt ar to, ka pieprasījis dažādus dokumentus un uzdevis jautājumus, kas neattiecas uz zēna veselības stāvokli.

Hristenko arī atteicies pa mobilo tālruni pārrunāt zēna veselības stāvokli ar viņa māti, kas atrodas Anglijā. Kā norāda portāls, līdz ar to mediķis nav saņēmis ziņas, ka puisēns bērnībā iedzēris etiķa esenci, tāpēc viņam stingri jāievēro noteikta diēta.

Zēnam paņemtas dažādas analīzes, taču vakarā un naktī viņa pašsajūta aizvien pasliktinājusies – sāpes kļuvušas spēcīgākas, viņš sācis smakt. Pēc neatlaidīgiem vecmāmiņas pieprasījumiem naktī mazajam pacientam izdarīti iešļircinājumi, taču tas nav palīdzējis.

No rīta kāds cits ārsts licis puisēnu vest uz procedūru telpu. Vecmāmiņai neesot zināms, ko tieši mediķi viņam tur darījuši, taču pēc tam zēnam sākušies samaņas zudumi, strauji pazeminājies asinsspiediens un galu galā slimnieks nomiris. Mediķi tuviniekus informējuši, ka nāves cēlonis ir pēkšņs kuņģa plīsums, vēsta portāls.

Veselības inspekcija, kuras kompetencē ir izvērtēt mediķu atbildību šādos gadījumos, portālu informējusi, ka tai ziņu par mazā Artjoma nāvi neesot, un ieteikusi radiniekiem rakstīt iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!