Foto: DELFI
Otrdien Jelgavas tiesā, skatot kukuļņemšanas krimināllietu, kurā apsūdzēti bijušie Tukuma policisti Deniss un Pāvels Hristoforidi, kā arī Atis Celms un Raitis Pastors, tika nolasīts spriedums, kurā trim apsūdzētajiem piemēro cietumsodu, bet P.Hristoforidi attaisnoja.

Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Sarkisjane informēja, ka saskaņā ar saīsināto spriedumu tiesa nolēma D.Hristoforidi atzīt par vainīgu kukuļņemšanā un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, konfiscējot mantu. Vienā epizodē D.Hristoforidi tika attaisnots apsūdzības daļā par kukuļa pieprasīšanu.

Arī Celmu tiesa nolēma atzīt par vainīgu kukuļa pieprasīšanā un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem, konfiscējot mantu.

Līdzīgā apsūdzībā Pastoru tiesa nolēma atzīt par vainīgu un sodīt arī viņu ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem. Vienā no vairākām epizodēm Pastoru tiesa nolēma attaisnot.

Savukārt P.Hristoforidi tiesa nolēma atzīt par nevainīgu un attaisnot, paredzot atcelt arī šajā lietā piemēroto drošības līdzekli.

D.Hristoforidi, Celmam un Pastoram tiesa arī nolēma grozīt šajā lietā piemērotos drošības līdzekļus. Līdz šim piemēroto līdzekli - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā, aizliegums pildīt Valsts policijas amatpersonas pienākumus - nolemts grozīt uz apcietinājumu un atstāt, līdz spriedums stāsies spēkā.

Tas nozīmē, ka apcietināti tiek Pastors un Celms līdz spriedums par cietumsodu stāsies spēkā, savukārt brāļi Hristoforidi, kā ziņots, turpina atrasties apcietinājumā saistībā ar Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietu.

Pilns spriedums būs pieejams 29.februārī, pēc kā 10 dienu laikā spriedumu varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā Zemgales apgabaltiesā, sūdzību iesniedzot Jelgavas tiesā. Šo lietu slēgtā sēdē iztiesāja Jelgavas tiesas tiesnese Iveta Kniploka.

Kā iepriekš ziņots, Pastors pagājušogad bija iestājies Zatlera reformu partijā (ZRP), taču augusta beigās, kas atklātībā tika apspriesta viņa dalība kukuļņemšanas krimināllietā, bijušais policists Pastors pats uzrakstīja iesniegumu par izstāšanos no ZRP, iepriekš pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Pirms tam ZRP Ētikas komisija plānoja lemt par Pastora izslēgšanu no partijas, jo viņš iesaistīts kukuļņemšanas krimināllietā.

Šis kriminālprocess tika sākts pēc tam, kad 2009.gada 23.augustā D.Hristoforidi tika pieķerts 100 eiro (70 latu) kukuļa prasīšanā no kādas autovadītājas.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors vēlāk norādīja, ka lietā ir divas epizodes un, viņa skatījumā, ir savākts pietiekams pierādījumu daudzums, lai apsūdzētos varētu atzīt par vainīgiem. Visi četri apsūdzētie savu vainu ar kukuļņemšanu saistītajos noziegumos gan iepriekš noliedza.

Vēlāk abi brāļi Hristoforidi, gaidot tiesu kukuļņemšanas lietā, tika aizturēti 2011.gada 25.janvārī aizdomās par Jēkabpilī pastrādāto bruņoto laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss".

Zemgales apgabaltiesā šā gada 31.janvārī sākās šīs lietas iztiesāšana, kas turpinājās februāra sākumā un turpināsies arī martā.

Kopā ar abiem brāļiem Hristoforidi laupīšanas uzbrukumā piedalījās arī divi patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieki. Šīs laupīšanas laikā izcēlās apšaude, kurā gāja bojā viens no vietējiem policistiem, kurš mēģināja uzbrucējus aizturēt. Īsi pēc tam visi četri aizdomās turamie policisti tika aizturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!