Foto: stock.xchng
Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises iegādāšanos bez attiecīgas atļaujas, kā arī par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga pavēstīja, ka vīrietis apsūdzēts par sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises iegādāšanos bez attiecīgas atļaujas, kā arī par šaujamieroča un munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Apsūdzētā vārdu prokuratūra neatklāj, taču pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas tas ir nacionālradikālās biedrības "Gustava Celmiņa centrs" vadītājs, "pērkoņkrustiešu" ideoloģijas popularizētājs Igors Šiškins.

Vīrietis apsūdzēts arī par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītas iekārtas aprites aizlieguma pārkāpšanu.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai vīrietis bez attiecīgas atļaujas, iegādājās sprāgstošu vielu saturošu degauklu un divus elektriskos detonatorus, kas nesaturēja sprāgstvielas, kā arī iegādājās divas brizantas sprāgstošas vielas spridzināšanas briketes.

Turklāt, apsūdzētais, bez attiecīgas atļaujas iegādājās un glabāja savā automašīnā un dzīvesvietā divus revolverus, divas pneimatiskās šautenes, četras bises, mašīnpistoli un vairāk kā 1600 dažāda kalibra patronu.

Tāpat, šī persona savā dzīvesvietā glabāja pildspalvu ar iebūvētu videokameru un mikrofonu, kas ir uzskatāma par speciāli radītu un izmantojamu sevišķā veidā veicamajiem operatīvās darbības pasākumiem.

Ja vīrieti atzīs par vainīgu, par šiem nodarījumiem viņam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai arī naudas sods.

Lieta nodota Bauskas rajona tiesai. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!