Foto: AFP/Scanpix

Apsūdzētā advokāte pārsūdzējusi Jēkabpils rajona tiesas spriedumu krimināllietā par 13 gadus vecās pusaudzes nožņaugšanu Jēkabpilī šī gada februārī, informēja tiesā.

Līdz nedēļas beigām minēto lietu plānots nosūtīt Zemgales apgabaltiesai. Apsūdzēto, kādu 1998.gadā dzimušu jaunieti, Jēkabpils rajona tiesa atzinusi par vainīgu 13 gadus vecas pusaudzes nožņaugšanā un piespriedusi viņam astoņu gadu cietumsodu bez mantas konfiskācijas ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Kā iepriekš paskaidrojusi Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe, saskaņā ar apsūdzību pusaudzis noziegumu izdarījis personiskas nepatikas dēļ. Seksuāls noziegums pret meiteni nav bijis pastrādāts.
Jaunietim apsūdzība uzrādīta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī.

Jau ziņots, ka nogalinātā meitene tika atrasta šogad februāra vidū Jēkabpilī nomaļā vietā - pie Daugavas tilta balstiem, uz sauszemes. Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļgevics iepriekš žurnālistus informēja, ka aizdomās turētais pusaudzis agrāk policijas redzeslokā nav nonācis un bijis "ikdienas nepilngadīgais", kurš mācījies.

Par 1999.gadā dzimušās meitenes pazušanu iesniegums policijā tika saņemts 10.februārī, taču, ņemot vērā, ka pusaudzei nav bijusi nosliece uz klaiņošanu, policija viņas meklēšanā iesaistīja plašus spēkus, tostarp zemessargus.

Sākotnēji saņemta plaša informācija un plašā teritorijā pārbaudītas dažādas vietas, līdz divi iedzīvotāji upes krastā atraduši meitenes līķi. Policija 14 gadus veco puisi aizturēja tās pašas dienas vakarā.
Meitene un puisis savā starpā ilgāku laiku bijuši pazīstami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!