Foto: DELFI
Aizdomās par kādas iepriekš Jēkabpilī pazudušas pusaudzes slepkavību aizturēts 1998.gadā dzimis jaunietis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Ceturtdien Jēkabpilī atrasts kādas 1999.gadā dzimušas meitenes līķis, portālu "Delfi" piektdien informēja Valsts policijā. Viņa pirms tam bija izsludināta bezvēsts prombūtnē, un policija viņu meklēja.

Sākotnējā līķa apskate policistiem liek domāt, ka jauniete tika nožņaugta. Meitenes līķis ceturtdien atrasts zem Daugavas tilta, pie tā balstiem. Tajā pašā dienā policija aizturējusi arī iespējamo vainīgo – puisi, ar kuru nogalinātā meitene bija pazīstama. Policijā vēsta, ka abi jau iepriekš bija tikušies, taču kādas tieši attiecības vienaudžu starpā valdījušas, policisti vēl skaidro.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļgevics medijiem piektdien pastāstīja, ka 10.februārī saņemts iesniegums par meitenes pazušanu – viņa iepriekšējās dienas vakarā izgājusi no mājām, bet neatgriezusies. Izslēdzot versiju par klaiņošanu, policija, iesaistot arī zemessargus, sāka pusaudzi meklēt.

Viņas līķi 14.februārī atrada kādi garāmgājēji, kuri par to informēja likumsargus. Staļgevics sacīja, ka pazudusī meklēta plašā teritorijā, taču pie tilta vēl meklētāji nebija bijuši. Likumsargi pieļauj, ka noziegums pastrādāts meitenes pazušanas dienā, 9.februārī.

Sākotnēja izmeklēšanas versija liecina, ka jaunieši sastrīdējās un šīs nesaskaņas pārauga fiziskā vardarbībā. Taču nozieguma iemeslus izmeklēšanā vēl precizēs. Policisti arī skaidros to, vai aizdomās turamais nozieguma pastrādāšanas brīdī ir bijis kādu apreibinošu vielu ietekmē, kā arī to, vai meitene ir cietusi no seksuālās vardarbības.

Sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Ņemot vērā to, ka aizdomās turētais ir nepilngadīgs, maksimālais sods, kādu viņam pēc likuma var piespiests, ir desmit gadi cietumā.

Piektdien tiesa lems arī par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu aizturētajam pusaudzim. Meitenes mirstīgajām atliekām nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze, bet pusaudzim – psihiatriskā ekspertīze.

Abu jauniešu ģimenes iepriekš nav nonākušas likumsargu vai sociālo dienestu redzeslokā. Jautāts, vai aizturētais puisis pēc notikušā mēģinājis slēpties, galvenais kriminālpolicists Rauls Kviesītis atbildēja – pats jaunietis policijā nepieteicās.

Kviesītis arī aicināja sabiedrību neizturēties vienaldzīgi pret jauniešiem, kuri, laikā, kad būtu jābūt skolā, klaiņo pa ielām. Kriminālpolicijas šefs aicināja šādus jauniešus uzrunāt un mudināt doties mājās.

Zemgales reģiona pārvaldē portāls "Delfi" noskaidroja, ka meitene 9.februārī ap pulksten 20 izgāja no savas dzīvesvietas Jēkabpilī Pils rajonā un mājās vairs nepārnāca.

Policija, saņemot informāciju par viņas pazušanu, nekavējoties sāka meiteni meklēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!