Foto: LETA

Kāda sieviete pirmdien Inčukalna novada Vangažos pirmdien draudējusi, atgriežot gāzi, uzspridzināt daudzdzīvokļu māju, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Reaģējot uz saņemto informāciju par spridzināšanas draudiem, VUGD glābēji noslēguši attiecīgajai mājai gāzes padevi, kā arī evakuējuši vairāk nekā 20 iedzīvotājus.

Redzot, ka īstenot iecerēto spridzināšanu vairs nav iespējams, sieviete nostājusies uz palodzes, draudot izlekt pa logu. Lai risinātu problēmu, piesaistīta Valsts policija, tostarp speciālo uzdevumu vienības "Omega" psihologi, kas veikuši pārrunas ar potenciālo pašnāvnieci. Ilgāku laiku veicot pārrunas, sievieti izdevies aizturēt.

Atbilstoši VUGD rīcībā esošajai informācijai, šādu rīcību izraisījis fakts, ka sievietes dzīvoklī ieradušies tiesu izpildītāji, lai izliktu viņu no mājokļa.

VUGD arī norāda, ka šī drāma bijusi ievērojamu laika posmu. Informācija par spridzināšanas draudiem saņemta plkst. 10:31, bet sievieti izdevies aizturēt vien plkst. 16:07.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD reaģējis uz 33 izsaukumiem, no kuriem 15 saistīti ar glābšanas darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!