Foto: LETA
Pret Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktoru Ēvaldu Gobu ierosināta krimināllieta par skolas autotransporta iespējamo izmantošanu personīgām vajadzībām, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Lai gan Goba paskaidrojumā IZM norādījis, ka Murjāņu Sporta ģimnāzijas darba specifika paredz automašīnas lietošanu arī ārpus darba laika, IZM uzsvēra, ka ministrijas iekšējā audita nodaļa nav saņēmusi visus nepieciešamos dokumentus, kas attaisnotu visas autotransporta lietošanas reizes. Līdz ar to IZM nav pārliecības par to, vai skolas autotransports nav bijis izmantots personīgām vajadzībām.

Tāpat pret Gobu ierosināta pārbaude Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, vērtējot viņa rīcības, pašam sev piešķirot piemaksu par papildu pienākumu veikšanu 20% vērtībā no pamatalgas apjoma.

Šajā gadījumā netika ievērota visa nepieciešamā saskaņošanas procedūra, norāda IZM.

Piemaksu Goba saņēmis par ģimnāzijas teritoriālās struktūrvienības "Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skola" mācību un sporta darba vadītāja pienākumu veikšanu.

Vēl ministrija pret Gobu ierosinās disciplinārlietu. Tā pamatota ar pārkāpumiem noteiktajā darba kārtībā. Goba esot pārkāpis Darba likuma punktu, kas paredz atbildību par dokumentu nekorektu aizpildīšanu. Tas esot radījis šaubas par valsts mantas - autotransporta izmantošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Disciplinārlieta saistīta arī ar novēlotu iekšējo normatīvo aktu, kas reglamentē autotransporta izmantošanu, izstrādi.

Jau vēstīts, ka IZM uzdevusi Gobam iesniegt paskaidrojumu par Valsts kontroles revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem, pēc kura saņemšanas ministrija lems par iespējamajiem sodiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!