Foto: LETA

Terehovas robežkontroles punktā, piektdien, 12.septembrī, veicot Latvijā no Krievijas iebraucošā tūristu autobusa salona pārbaudi, robežsardzes dienesta suns Indy vienā no pasažieru somām uzrādīja narkotisko vielu klātbūtni un somā tika atrasti četri kilogrami cietas konsistences vielas tumši pelēkā krāsā, kas, iespējams, ir hašišs, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Soma piederēja Krievijas pilsonim, kurš aizturēts un nodots policijas darbiniekiem.

Savukārt Aviācijas pārvaldes speciālo uzdevumu vienības robežsargi Ludzas novada Briģu pagasta mežā piektdien, 12.septembrī, aizturēja personu, kura no slēpņa pārvietoja cigarešu kastes uz mašīnu "Ford Transit".

Aizturētais ir 1963.gadā dzimušais Lietuvas pilsonis. Aizturēšanas vietā izņemtas 300 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Pārbaudot automašīnu datu bāzēs noskaidrots, ka valsts numuri atbilst citas markas - "Jeep Grand Cherokee"  Lietuvas automašīnai.

Aizturētā persona nodota policijas darbiniekiem.

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts, ka no Latvijas izbraucošā Krievijas pilsoņa vadītajai automašīnai "Opel Tigra" viltots šasijas numurs. Persona ar transportlīdzekli nodota policijas darbiniekiem.

Grebņevas robežkontroles punktā svētdien, 14.septembrī, par viltotas Baltkrievijas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības izmantošanu aizturēts no Latvijas ar vieglo automašīnu "Seat Toledo" izbraucošs Baltkrievijas  pilsonis.

Sākts kriminālprocess un viltotā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība izņemta, automašīna  novietota aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumā, bet personai atļauts izceļot no Latvijas kā kājāmgājējam, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Savukārt Vientuļu robežkontroles punktā uz aizdomu pamata par transportlīdzekļa šasijas numura viltojumu svētdien aizturēts kāds no Latvijas izbraucošs Lietuvas pilsonis.

Robežsardzē informē, ka "VW Passat" automašīnas valsts identifikācijas numurs uz uzlīmēm nesakrita ar transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādīto.

Persona ar transportlīdzekli nodota policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!