Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien, 26. septembrī, jahta ar septiņiem cilvēkiem uzskrējusi uz Mangaļsalas mola, portālu "Delfi" informē Krasta apsardzes dienestā.

Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC) sestdienas pēcpusdienā saņēma informāciju no personas, kura atradās uz jahtas "Natalia", ka jahta atrodas bīstami tuvu Mangaļsalas molam un pastāv iespēja uzskriet uz akmeņiem.

Uz jahtas atradās 7 cilvēki.

MRCC Rīga norīkoja Krasta apsardzes patruļkuģi KA-09 "Klints" doties uz Mangaļsalas molu un sniegt palīdzību nelaimē nonākušajiem cilvēkiem, kas atrodas uz jahtas, kā arī informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Krasta apsardzes patruļkuģis KA-09 "Klints" novilka jahtu no akmeņiem un, veicot vizuālo pārbaudi, secināja, ka jahtai ir bojāta stūres iekārta un ir radusies sūce. Operatīvi tika uzsākta ūdens atsūknēšana un jahtas nogādāšanu drošā vietā. Jahta "Natalia" tika nogādāta uz jahtklubu "'Centrālais jahtklubs", Bolderājā.

Glābšanas operācija piedalījās arī Rīgas ostas policija. Negadījumā un glābšanas operācijā cilvēki nav cietuši.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka veiksmīgas meklēšanas un glābšanas operācijas pamatā ir laicīga un precīza informācijas sniegšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!