Foto: LETA
Policija kā galveno versiju piektdien Ķekavas novada Baložos atrasto mirušo bērnu lietā izvirzījusi slepkavību.

Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs medijiem pirmdien, 13.oktobrī,  pastāstīja, ka pašreizējie lietas apstākļi liecina, ka 90% šī lieta varētu tikt kvalificēta kā slepkavība.

Paralēli gan policija pārbauda arī citas versijas, taču par tām sīkāk Sozinovs atteicās runāt. Patlaban arī ir nozīmēta virkne ekspertīžu - gan bērnu nāves cēloņa noskaidrošanai, gan arī bērnu mātei.

Sozinovs atteicās komentēt, vai māte sadarbojas ar policiju izmeklēšanā un kādi ir bijuši notikuma vietas apstākļi. "Sieviete dzīvoja savādu dzīvi," lakonisks bija Sozinovs. Viņš arī atklāja, ka bērni miruši vardarbīgā nāvē.

Zināms arī, ka sieviete ir dzimusi 1987.gadā. Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē Baložos, kādā sociālās mājas dzīvoklī, atrasti miruši divi pusotru un trīs gadus veci zēni.

Mediķus izsaukusi zēnu māte, kura skaidrojusi, ka apmēram stundu nav bijusi mājās un atnākot ieraudzījusi notikušo. Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", iespējams, zēnu māte pati nozāļojusi vai nosmacējusi savus bērnus.

Tiesa viņai piemērojusi apcietinājumu, un šo lietu policija kvalificējusi kā slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet gan bijusi Sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei, aģentūru LETA informēja Ķekavas novada pašvaldībā.

Saskaņā ar Sociālā dienesta informāciju bērnu māte šī gada jūnijā vērsusies Sociālajā dienestā ar lūgumu viņai noteikt trūcīgās personas statusu. Izvērtējot viņas situāciju, Sociālā dienesta darbinieki apsekoja sievietes dzīvesvietu un tikās ar viņas kaimiņiem, kuri par sievieti sniedza pozitīvas atsauksmes. Sociālā dienesta darbiniekiem nav bijis nekāda pamata aizdomām par sievietes nestabilo emocionālo stāvokli.

Pēc izvērtēšanas trūcīgās personas statuss šai sievietei tika piešķirts, un viņa saņēma sociālos pakalpojumus - pabalstus medikamentu un pārtikas produktu iegādei, kopumā no jūnija līdz oktobrim 386 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!