Foto: Valsts policija
Valsts policijas darbinieki par krāpšanu aizturējuši vīrieti. Likumsargiem ir aizdomas, ka šis vīrietis varētu būt pastrādājis vēl citus noziedzīgus nodarījumus saistībā ar krāpšanu, tādēļ lūdz atsaukties cietušos, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policijā ir sākts kriminālprocess par krāpšanu, izmantojot internetbankas datus un ņemot tā dēvētos "ātros kredītus".

Izmeklēšanā policija noskaidrojusi, ka 16. septembrī Rīgā, Maskavas ielā, pie cietušā piebraukusi melnas krāsas BMW markas automašīna. Tajā esošais vīrietis stāstījis, ka viņš gaidot naudas pārvedumu no ārzemēm, tādēļ viņam ir nepieciešams internetbankas pieslēgums.

Cietušais vīrietim uzticējis pieeju savam internetbankas kontam, saņemot par to atlīdzību - 15 eiro. Pēc neilga laika cietušais konstatēja, ka uz viņa vārda ir saņemti vairāki "ātro kredītu" aizdevumi.

Ceturtdien, 20. novembrī, policistiem izdevās aizturēt 1965. gadā dzimušu, par krāpšanu jau agrāk tiesātu vīrieti. Patlaban vīrietis ir ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Policijas darbiniekiem ir aizdomas, ka likumpārkāpējs varētu būt saistīts arī ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu cietušo, zvanot uz tālruņa numuriem 67086345, 67086302 vai 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!