Foto: Valsts policija
Valsts policijas darbinieki februārī Liepājā aizturējuši piecas personas par narkotisko vielu tirdzniecību personu grupā Liepājas pilsētā, portālu "Delfi" informēja policijā.

Aizturēšanas notikušas laikā no 4.februāra līdz 5.februārim. Aizturēto personu kratīšanās izņemti 75 grami zaļganbrūnas krāsas, narkotiskās vielas saturošas augu valsts izcelsmes masas un 39 grami baltas pulverveida vielas, kas arī satur narkotiskās vielas.

Visas aizturētās personas kriminālprocesā atzītas par aizdomās turētajām. Četriem aizturētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, bet vienam - 1982.gadā dzimušam vīrietim – piemērots apcietinājums.

Valsts policija norāda, ka dažas no aizturētajām personām jau agrāk nonākušas policijas redzeslokā vai arī bijušas iepriekš sodītas.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem. Savukārt par tādām pašām darbībām personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Patlaban policija turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!